BÁRDOS SZIMPÓZIUM,

 

AKKREDITÁLT TANÁRI TOVÁBBKÉPZÉS,

 

KARVEZETŐ VERSENY

 

a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán

 

 

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara 2011. március 25-27. között 26. alkalommal rendezi meg szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot. 

 

A rendezvénysorozat zenepedagógiai és zenetudományi előadásaival, bemutató tanításaival és hangversenyeivel az iskolai énektanárok, szolfézs- és zeneelmélet-tanárok, kórusvezetők továbbképzését és szakmai tapasztalatcseréjét szolgálja. A szimpózium részletes programja és a jelentkezés módja megtekinthető a Zeneművészeti Kar honlapján: www.zene.unideb.hu

 

A Bárdos Szimpóziumhoz 10 év óta akkreditált továbbképzés is csatlakozik. Ezek tapasztalatait és a változó szakmai igényeket figyelembe véve programunkat sikeresen újra akkreditáltattuk, így ismét meghirdetjük 30 órás akkreditált továbbképzésünket szolfézs- és zeneismeret-tanárok, ének-zenetanárok és karvezetők részére. (Az engedély nyilvántartási száma: OK – 410/128/2010)

 

A továbbképzés időpontja: 2011. március 24-27., helyszíne a DE Zeneművészeti Kar.

 

A továbbképzés részletes programja és a jelentkezés módja megtekinthető a Zeneművészeti Kar honlapján: www.zene.unideb.hu

 

***

 

A DE Zeneművészeti Kara Karvezető Versenyt hirdet a felsőoktatási intézmények zenei képzésében BA (I-III. évf.), illetve főiskolai (I-IV. évf.), valamint  MA, illetve egyetemi (IV-V. évf.) szinten karvezetést tanuló nappali tagozatos hallgatóknak, beleértve a határon túli intézmények hallgatóit is (érvényes hallgatói jogviszony igazolása szükséges). A verseny nyelve magyar. Közreműködő együttesek: az Ady Gimnázium Leánykara és a Debreceni Kodály Kórus. A versenyt a Bárdos Szimpózium keretein belül, 2011. március 26-27-én rendezzük meg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán.

A részletes versenykiírás megtalálható a Kar honlapján: www.zene.unideb.hu

 

Szeretettel várjuk az érdeklődő kollégákat és a pályánkra készülő fiatalokat!

 

Kapcsolat: bardosszimpozium@gmail.com, musictheory@music.unideb.hu

 

 

 S. Szabó Márta

tanszékvezető főiskolai docens