Elhunyt Herbert Wulf

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzene Tanszékének egykori oktatóját 2013. november 4-én, életének 80. évében érte a halál.

 

Herbert Wulf 1934-ben született Hamburgban. Egyetemi tanulmányait (zenetudomány, fonetika, teológia, latin, romanisztika, történelem) szülővárosában és Göttingenben végezte. Egyházzenei végzettségét („A"-fokozat) Hamburgban és Detmoldban szerezte. Egyházzenész volt Hamburgban, Mülheim an der Ruhrban és Bielefelden. Előbb az Esseni Főiskola, a Herfordi Egyházzenei Főiskola docenseként oktatott, majd nyugállományba vonulását követően a Szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán, végül 1998-tól évekig óraadóként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is tanított. Európa szinte valamennyi országában, valamint Izraelben és Brazíliában koncertezett. 

 

A Zeneakadémián az Egyházzenei Tanszéken óraadóként liturgikus orgonajátékot tanított, aminek avatott mestere volt. Ő kezdte el a tanszéki oktatásban a tárgyat a német módszertan szerint oktatni. A Tanszéken mesterkurzusokat is tartott, az olasz és az észak-német barokk orgonairodalomból. Temetése 2013. november 22-én lesz a cinkotai temetőben.

 

(Forrás: LFZE)