BEFEJEZÖDŐTT A

Hms_logo 

ARCHÍVUM DIGITALIZÁLÁSA

Elkészült a Hungaroton internetes zeneáruházának angol nyelvű katalógusa, és teljesült a közönség másik kívánsága is: immár nemcsak mp3, hanem FLAC formátumban is beszerezhetők a zeneművek - mondta el Porkoláb Péter ügyvezető igazgató.

A kiadó utolsó szalagos felvételeinek digitalizálása során több meglepetést okozó kincsre bukkantak - hangzott el a Hungaroton keddi sajtóbeszélgetésén. Elmondták, hogy a közelmúltban két felvételük kapott elismerést, az év végéig pedig nyolc új CD jelenik meg. Hollós Máté zeneszerző,

http://www.liget.org/uploads/szerzok/hollos_mate.jpg

a Hungaroton Music vezetője arról beszélt, hogy a Klasszikus zene hívei még mindig jelentős számban tartják fontosnak a CD-vásárlást. Némi "apály" után az év végéig még nyolc friss kiadványuk jelenik meg. A Fotexnet kutatásokat végzett: a közönség bestsellerlistáján

 

9774-200px

változatlanul Bach, Beethoven és Mozart szerepel az élen, ezért a sztenderd repertoár népszerű darabjait felveszik fiatal vagy specialista előadókkal. Így készült el például Rohmann Ditta Bach három csellószvitjét tartalmazó felvétele, és három másik szvitet is rögzítenek a közeljövőben.

 

Vivaldi: The Four Seasons

 

Vivaldi A négy évszak című ciklusát és a D-dúr, valamint d-moll concertóját a Capella Savaria a korabeli hangzást idézve játszotta fel. Különlegesség a romantikus zeneszerző, Végh János három vonósnégyesének felvétele az Authentic Kvartett előadásában.

 

http://www.parlando.hu/2013/2013-5/Authentic_elemei/image004.jpg

A magyar zenéhez nem csupán Liszt Ferencen át kötődő zeneszerző-zongoragyáros, Ignace Pleyel hat fuvolás kvartettjét Németh Pál, Vitárius Piroska, Balázs Gergely és Karasszon Dénes mutatja be az új korongon.

 

Pleyel: Flute Quartets

 

Ifjú Sánta Ferenc Kossuth-díjas prímás népszerű számokat játszik új felvételén, és elkészült

 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRSyx6J3Aa26A1-83bjCC74dh_qxoHXDYOCMUQXeGGyds9ySzKKYg

 

Koncz Zsuzsa Tündérország

című, az énekesnő egyéniségének kevésbé ismert vonásait bemutató anyaga is, a Katáng együttes Adorján tortája című CD-je pedig a gyerekeknek szól.

 

A szakfolyóiratokban és lemezmagazinokban rendszeresen méltatásokat kapnak a Hungaroton-felvételek, a brit Gramophone a legmagasabb elismeréssel, Az Év Felvétele díjjal jutalmazta

 

http://www.lisztbolt.hu/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/5991813251527_thumb.jpg

 

a Bartók Új Sorozatban megjelent 1. és 2 hegedűszonátát, illetve a Szólószonátát tartalmazó CD-t.

 

Hollós Máté úgy vélekedett, Kocsis Zoltán tavalyi betegségéből felépülve bizonyosan folytatni fogja a Bartók-összkiadás gondozását, hiszen fontos művek várnak felvételre.

 

A Hungaroton a múlt héten a 2013. évi Nemzetközi Liszt Lemeznagydíjat

 

http://www.lisztsociety.hu/index_htm_files/3439.png

 

vette át a Weiner Szász Kamaraszimfonikusok CD-jéért. Tervezik egy centenáriumi felvétel megjelentetését is: 2014 nyarán lesz Fischer Annie születésének 100. évfordulója, itthon valószínűleg az év végén, külföldön 2014 elején lát napvilágot CD-n egy reprezentatív gyűjtemény az 1950-es és 1960-as évek fordulóján készült felvételeiből.

 

2013. november 5-én jelent meg a Hungaroton legújabb kiadványa: A 2005-ben alakult váci Katáng Zenekar a gyerekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül az egész családhoz kíván szólni. Megzenésített versekből meséket írnak, amelyek egy sajátos világban játszódnak. Bensőséges hangulatú dalaikhoz a magyar irodalom jeles költőit hívják segítségül. Zenéjükben a kelta, a magyar és a balkáni népzene hangulatából építkeznek. A kiadvány a Hungarotonnál igazi hiánypótló alkotás, több, mint egy évtizedes kihagyás után újra igazi gyermeklemez készül.

 

Adorján tortája

Adorján tortája

 

(Forrás: MTI)

 

 

Tisztelt Kolléga,

 

Tájékoztatjuk, hogy 2013. november 5-én megjelent a Hungaroton legújabb kiadványa:

 

A 2005-ben alakult váci Katáng Zenekar a gyerekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül az egész családhoz kíván szólni. Megzenésített versekből meséket írnak, amelyek egy sajátos világban játszódnak. Bensőséges hangulatú dalaikhoz a magyar irodalom jeles költőit hívják segítségül. Zenéjükben a kelta, a magyar és a balkáni népzene hangulatából építkeznek. A kiadvány a Hungarotonnál igazi hiánypótló alkotás, több, mint egy évtizedes kihagyás után újra igazi gyermeklemez készül.

 

 

 

(Forrás: MTI 2013. október 29.)