AZ "Operaház Nagykövetei" programról

 

A Magyar Állami Operaház 2013 őszén indította útjára az "Operaház Nagykövetei" programot, melynek keretében hivatásukat, a műfajt és az Operaházat megszállottan szerető művészeket szeretne – iskolájukat és a tanítást szintén megszállottan szerető –  pedagógusokkal összehozni.

 

Érdeklődés és regisztráció:  nagykovet@opera.hu

 

A programmal kapcsolatban a fogadó iskolát nem terheli költség!

 

A program célja, hogy egy új, kulturális értelemben tágabb látókörű, operába járó fiatal nemzedéket neveljen Önökkel közösen, a gyermekeket, fiatalokat saját közegükben megszólítva. Nagyköveteink látogatásai során az ifjúság az operához/baletthez kötődő szakmai ismereteken kívül a Művészember személyes varázsával fog találkozni, ami egyedi és eddig példa nélküli ilyen szervezett program formájában. A Magyar Állami Operaház 14 művésze vállalta, hogy oktatási intézményekben tart személyes élményekkel átszőtt, szakmailag magas színvonalú órákat, kurzusokat, akár tanórákon, akár tanórán kívüli foglalkozások keretében, egyedileg egyeztetett időbeosztással és formában, 1-12-ig bármely évfolyam számára.

 

A programmal kapcsolatban a fogadó iskolát nem terheli költség, a program anyagi terheit a Magyar Állami Operaház vállalta magára.

 

Érdeklődés és regisztráció: nagykovet@opera.hu

 

Dr. Kiszely Noémi és Nyáguly Emőke

Erkel Programiroda

 

Bátori Éva művésznő

a program szakmai vezetője

 

 

(Forrás: Magyar Zeneiskolák Szövetsége)