Átadták a 2013. évi zeneművészeti

Junior Prima Díjakat

 


2013. december 6-án átadták az idei zeneművészeti Junior Prima Díjakat a Zeneakadémián. A zsűri ezúttal is tíz elismerést osztott ki. A díjban és az azzal járó 2 millió forintban részesült az Angelica Leánykar, Bencze Csaba harsonaművész, Kohán István klarinétművész, Lebhardt Dániel zongoraművész, Nyári László hegedűművész, Solti Árpád zeneszerző, Szabó Ildikó gordonkaművész, Tálas Áron dzsesszzongorista, Tóka Ágoston orgonaművész és Tóth Balázs trombitaművész.

 

A zsűri elnöke, dr. Batta András kormánybiztos kiemelte: véleménye szerint igazságos és sok szempontot figyelembe vevő döntést hoztak, noha a 23 jelölt mindegyike megérdemelte volna az elismerést. Felidézte, hogy a 2008-as első díjátadás óta a jutalmazottak száma már 60, részvételükkel gálaestek sorozatát lenne érdemes megrendezni a Zeneakadémián - jegyezte meg. A díj erőssége, hogy nem csupán az ünnepi alkalomra szól, az MVM Koncertek sorozataiban a világhírű sztármuzsikusok mellett egyre több Junior Prima díjas tűnik fel.


Dr. Vigh Andrea hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, a zsűri tagja hangsúlyozta: „Remélem, hogy hagyományt teremtünk, a jövőben mindig itt adhatunk helyet az eseménynek" - fűzte hozzá.


(Forrás: MusiciansWho /Fürth Livia)