A Csillagfürt, avagy hogyan gyógyuljunk ki a lustaságbetegségből című könyv – amely egy meseregény és egy kezdőknek szóló furulyaiskola egyedülálló kombinációja – az egyéni furulyaoktatáshoz kíván segítséget adni. De jól használható az általános iskolai ének, a zeneiskolai szolfézs órákon, vagy akár az egyre szaporodó furulyaszakkörökön is.

 

A kottafüzet a furulyamódszertan alapjait is magában foglalja, ezért nagy segítség lehet a nem furulyaszakos, de furulyát is tanító pedagógusok számára. A meseregény, amellett hogy érdekes, kalandos történetével leköti a figyelmet, szinte észrevétlenül megalapozza a gyermekek zenetanulás iránti elkötelezettségét, motivációját is.

 

Kállay Gábor szavai:

„Nagy Anikó Johanna mesés furulyaiskolája nagy hatást gyakorolt rám, végigolvasva ugyanis arra döbbentett rá, hogy tartalmazza mindazt, amit magam is tanítok a növendékeimnek, csak olyan fantáziadúsan, olyan lebilincselő stílusban megírva, hogy nincs az a gyermek, aki ne kapna kedvet a furulyázáshoz, ha arra ilyen csalafinta módon veszik rá. Neveléspszichológia hatja át minden sorát, de észrevétlenül, és úgy ösztönöz rendszeretetre, szorgalomra, céltudatosságra, hogy közben a fantáziánkat is mozgásba hozza.

 

Olyan emberi értékeket állít elénk példaként, mint bátorság, segítőkészség, vigasznyújtás, és mindezt úgy, hogy közben minden igényt kielégítően vezet végig a furulyajáték technikájának lépcsőfokain. Kedvet csinál a komponáláshoz is, ami megadhatja a gyerekeknek az alkotás mámorító érzését is. Csillagfürt példája kigyógyíthat minket mindennapi gyarlóságainkból: lustaságból, gyávaságból, önbizalomhiányból, és meggyőződésem, hogy a gyakorlatban segítségére lehet minden olyan furulyatanárnak, aki kisebbekkel is foglalkozik.”

 

Az alábbi linken közvetlenül rendelhető a kiadótól: http://www.abrakadabrakiado.hu/