NYÁRI KURZUSOK A Kodály Intézetben

 

 

A hagyományos Kodály Nyári Akadémia keretében 2014. július 18-26. között az Intézet vonósok és zongoristák számára hirdet kamarazene mesterkurzust az Accord Quartet, Mező László, Szabó Orsolya és Varró Katalin tanári közreműködésével. Ugyanebben az időpontban szólóének mesterkurzus is lesz Halmai Katalin, Klézli János és Hajdu Roland vezetésével, amelyre elsősorban pályakezdőket várnak. Szintén 2014. július 18-26. között tart Fekete Gyula, a Zeneakadémia tanszékvezető tanára zeneszerzés kurzust; az itt születő kompozíciók az énekes és kamarazene kurzusok résztvevőinek közreműködésével szólalnak majd meg.

 

A Kodály Nyári Akadémia kurzusaira a jelentkezési határidő: 2014. május 15., de az április 20. előtt regisztrálók kedvezményt kapnak a részvételi díjból. További információ (angol nyelven) a http://kodalysummerschool.hu oldalon található, illetve magyar nyelven az office@kodaly.hu email címen kérhető.

 

2014. július 26. és augusztus 1. között lesz a  25. Nemzetközi Colourstrings Szimpózium. Dr. Szilvay Géza és Szilvay Csaba kodályi elvekre épülő „Színes húrok" nevű tanítási módszere valósággal forradalmasította a vonós hangszertanítást, és Kínától Venezueláig tanárok ezrei használják sikeresen. A Finnországban 40 éve tanító Szilvay testvérek a jubileum alkalmából ezúttal Kecskeméten tartják meg a kurzust. A szervezők várják magyarországi és határon túli magyar kollégák, zeneiskolás és zeneművészeti szakközépiskolákban tanító zenetanárok és egyéb érdeklődők jelentkezését is. (A magyar jelentkezők részvételét a Kodály Intézet jelentős összegű ösztöndíjjal támogatja!) A kurzusról a részletekre kiterjedő információk és a jelentkezési lap a http://colourstrings.hu weboldalon találhatók meg, a jelentkezési határidő 2014. május 1.