A Magyar Zeneszerzők Egyesülete és a Vántus István Társaság felhívása zeneszerző versenyre

 

Az Egyesület és a Társaság zeneszerző versenyt hirdet azon magyarországi és határon túli magyar zeneszerzők részére, akik 2014. december 31-ig még nem töltik be 35. életévüket.

 

A versenyre új, vagy eddig nyilvánosságra nem hozott, maximálisan 8 perc időtartamú kamara- és vokális darabokkal, valamint a cappella gyermek-, női- és vegyeskari művekkel lehet benevezni. A kamaraművek előadói létszáma a 6 főt nem haladhatja meg; az együttes az alábbi hangszerekből állhat össze: zongora, hegedű, mélyhegedű, gordonka, gordon, fuvola, oboa, klarinét, fagott, kürt, trombita, harsona, tuba, gitár, hárfa, ütőhangszerek (ez utóbbi hangszercsoport ügyében kérjük, Siklósi Gábor tanszakvezető művésztanárral szíveskedjenek konzultálni, tel.: 06-62-544-605). A kórusművek esetében a hagyományos kórusszólam-beosztás és létszámhatár érvényes.

 

Egy alkotó legfeljebb egy művel – egy vokális, vagy hangszeres alkotással – nevezhet be. A pályázat nem jeligés.

 

 A beküldött műveket háromtagú – a Vántus István Társaság és a Magyar Zeneszerzők Egyesülete által felkért zeneszerzőkből álló – zsűri bírálja el.

 

Döntésük alapján az Egyesület és a Társaság díja(ka)t ad ki. A verseny 150.000 Ft összdíjazású.

 

Ezeken kívül – külső támogatók révén – további különdíj(ak) kiadására is sor kerülhet, továbbá ha a zsűri több művet javasol előadni, a helyszínen tartózkodó közönség is szavazhat közönségdíjról.

 

 A művek beküldési határideje: 2014. szeptember 1.

 

A partitúrákat 3 példányban várjuk az alábbi címre:

Vántus István Társaság Közhasznú Egyesület, Kiss Ernő titkár, 6726 Szeged, Temesvári krt. 42.

 

A zsűri 2014. szeptember 15-ig hozza meg döntését.

 

A döntőbe került művek előadása, ill. a közreműködők kiválasztása terén a szervezők számítanak a szerzők intenzív együttműködésére; örömmel fogadjuk, ha a szerzők saját maguk gondoskodnak a döntőben elhangzó művük előadásáról!

 

A díjazott darabokhoz teljes előadási anyagot (másolt szólamokat) is kérünk.

 

 A díjkiosztó gálahangversenyt 2014. november 27-én, csütörtökön, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fricsay-termében, a Vántus István Kortárszenei Napok keretében rendezzük meg.