Madárszó



Egy alkalmazás, amellyel a szolfézs gyerekjáték

 


A Madárszó olyan zenei alkalmazás, amelyet elsősorban gyermekek számára hoztunk létre. Fejleszti zenei memóriájukat, a hallást és a kottaismeretet. Nagy segítséget nyújt a szolmizáció megismertetésében, mindezt játékos formában igyekeztünk megvalósítani, a célcsoport felhasználói szokásainak figyelembe vételével. A játék lényege, hogy a játékosnak egy madárcsaládot kell távvezetékekre ültetnie, így ösztönözve a családtagokat az éneklésre. Játék közben lépésről lépésre sajátíthatjuk el a zene és szorosabban véve a kottaírás alapjait.

Az elsősorban kisiskolásoknak, és a zeneiskolák első- és második osztályos tanulóinak szánt applikáció hasznos lehet pedagógiai segédletként zeneiskolákban, szolfézs- és hangszeres tanároknak, valamint a zene iránt fogékony felnőttek számára is. A kényelmes játékmenet és az áttekinthetőség érdekében a játékot tablet eszközökre optimalizáltuk.


Kontakt: (projektvezető) koloncsak.zsolt@zeneakademia.hu

 

A fejlesztést a Zeneakadémia, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, és a Moholy Nagy Művészeti Egyetem TechLab részlege igazi csapatmunkában végezte. Nagy segítséget nyújtott minden projektben résztvevő munkatárs. Kreatív ötleteikkel és szakmai jártasságukkal hozzájárultak a játék végső arculatának kialakításához. Külön köszönet illeti Dr. Nemes László Norbertet, Vámos Annát, Várkonyi Zsófiát, Kostyál Orsolyát, Kirkósa Ádámot, Antal Zsuzsannát, Vasvári Róbertet, Mózes Margitot, Lua Ebrahimzadeh-et és Sárközi Zsoltot ötleteikért és a segítőkészségükért.

Jelenleg általános- és zeneiskolákban folyik a játék tesztelése.

Az ingyenes androidos alkalmazás egyelőre két feladattal, demó változatban, március második felétől lesz letölthető a Google Play oldaláról.

A játékról bővebb információ a YouTube csatornánkon található.

A felhasználók tapasztalatai sokat segíthetnek a végleges játék megalkotásában, ezért szívesen veszünk minden észrevételt a teszt verzióról. Az alkalmazással kapcsolatos ötleteket és javaslatokat a koloncsak.zsolt@zeneakademia.hu e-mail címen várjuk!

Jó játékot!

 

Alkotók:

Angeli Róbert - programozó
Fekete András - programozó
Forstner Bertalan - technikai konzulens


Freytag Orsolya - projekt koordinátor
Ruttkay Zsófia - grafikai projektvezető
Koloncsák Zsolt - ötletgazda, projektvezető

Kővágó Adél - narrátor


Lua Ebrahimzadeh - angol narrátor
Laszlovszky Zsófia - grafikai tervező