LOVAG IBOLYÁRA EMLÉKEZÜNK

 

(1932-2013)

 

 

Népművelő és a csepeli kulturális élet szervezője volt.  Ibolya, ahogy kollégái, barátai szólították - mert barátai sokan voltak.   Én a Csepeli Zeneiskola tanáraként ismertem meg mint igazgatót és mint embert. Az átlagosnál is jobban szívén viselte tanárainak életét és az iskola növendékeinek sorsát. Büszke volt azok sikereire. Bölcs és humánus világnézete végig kísérte életét.  Rendszeres látogatója volt a komolyzenei koncerteknek építve ezzel lelkét és szellemét.

 

Kollégái és barátai

 

 

Lovag Lászlóné Füzéséri Ibolya (Balassagyarmat, 1932. augusztus 31. - Budapest, 2013. XI. 22.) a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola énektanárképző-, karvezető szakán Vásárhelyi Zoltán irányítása alatt szerzett diplomát. 1955-71 között a Fővárosi XXI. kerületi Ének-Zene Tagozatú Általános Iskolában volt ének-zenetanár, 1971-81 között pedig a XXI. kerületi Tanács VB. Művelődési Osztályának a Népművelési Csoportját vezette. 1981-ben lett a Fővárosi XXI. kerületi Állami Zeneiskola igazgatója, ahol nyugdíjba vonulásáig dolgozott. 

 

Példamutató szorgalma, ügyszeretete, segítőkészsége és szakmai tudása felejthetetlen marad egykori kollégái, barátai számára.