GRZEGORZ KARNAS TRIO LUKÁCS MIKLÓSSAL

A BMC Records lemezkiadónál megjelent album a New York City Jazz Record éves listáján a Best of 2013 Vocal Releases címet érdemelte ki, a legjelentősebb francia jazz havilap, a Jazzman/Jazz Magazin kritikusai viszont a legmagasabb 4 csillagos értékeléssel jutalmazták.

 

foto: Pawel Karnowski

 

Grzegorz Karnas Trio a Jazzforum Budapest vendége volt 2011-ben. A Lukács Miklóssal adott nagysikerű koncertről felvétel is készült, melynek lemezbemutató koncertje a Műcsarnokban volt, 2012 őszén a "Mi a magyar? Kortárs válaszok"- című programsorozat keretében. A lengyel muzsikusnak eddig három saját lemeze jelent meg, különböző formációival (játszik trió, kvartett és kvintett felállásban), bejárta már a nagyobb európai fesztiválokat, többek között a London Jazz Festival kényes ízlésű közönségét is sikerült levennie a lábáról. "Akár szöveget énekel, akár scattel, Karnast sosem a show érdekli. Az énekesek a többi hangszeres muzsikusnál talán hajlamosabbak elcsábulni egy kis 'csillogásért', bármi is legyen az ára, de Karnast nem vonzza a rivadalfény. Ő csak zenélni akar." - írja róla a lengyel Jazz Forum.

 

A világhírű BMC Records lemezkiadó – a budapesti Lengyel Intézet jelentős anyagi támogatásával – 2012 végén jelentette meg az egyik legjelentősebb lengyel jazz énekes, Grzegorz Karnas Audio Beads feat. Miklós Lukács című albumát, amelyen a világszerte ismert magyar cimbalmos, Lukács Miklós vendégszerepel. A lemez nagy sikert aratott a közönség és a kritikusok körében is. Az egyik legfontosabb amerikai jazzszaklap, a New York City Jazz Record éves listáján a Best of 2013 Vocal Releases címet érdemelte ki, a legjelentősebb francia jazz havilap, a Jazzman/Jazz Magazin kritikusai viszont a legmagasabb 4 csillagos értékeléssel jutalmazták.