Bélyegen a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus

 

Mostantól bélyegen is szerepelnek a Kodály Filharmónia együttesei, a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus.

A QR-kóddal ellátott, személyes bélyegeket a Magyar Posta bocsátotta ki,

és először az április 25-27-éig tartó HUNFILA 2014 DEBRECEN Nemzetközi Bélyegkiállításon érhetők el,

 a Magyar Posta standján.

 

 

 

A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége szervezésében zajló HUNFILA 2014-es filatéliai seregszemlének a debreceni Kölcsey Központ ad otthont. A gyűjtők több mint 600 kiállítási keretoldalon mutatják be féltve őrzött kincseiket, a kiállítás ideje alatt szakmai előadásokat, gyerekeknek filatéliai vetélkedőket tartanak, valamint több bélyegkereskedő, illetve alkalmi postahivatal várja itt a látogatókat.

 

Ezen a rangos szakmai rendezvényen találkozhatnak először az érdeklődők a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus személyes bélyegeivel, amelyen egy QR-kód is található. A kód segítségével az interneten meghallgathatók a Kodály Kórus és a Kodály Filharmonikusok felvételei, a kollekcióban az elmúlt egy év meghatározó koncertjeiből kapnak ízelítőt a kíváncsiak, illetve a két együttes honlapjára mutató linket is megtalálhatják.

 

Az úgynevezett megszemélyesített, vagy személyes bélyegek azt a célt szolgálják, hogy a 21. század emberéhez közelebb vigyék a bélyeget, mint komplex információforrást. 1999-ben, egy melbourne-i világkiállításon az ausztrál posta mutatott be először személyes bélyegeket.