30. Bárdos Szimpózium és továbbképzés

 

 

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara 2015-ben 30. alkalommal rendezi meg szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot. A találkozó programja zenetudományi és zenepedagógiai előadásokat, bemutató tanításokat és hangversenyeket tartalmaz, valamint lehetőséget kínál a résztvevők tapasztalatcseréjére.

 

A Szimpóziumra várjuk az alsó- és középfokú ének-zene oktatás, a szolfézs- és zeneelmélet-tanítás és a kórusvezetés szakembereit, valamint a pályánkra készülő fiatalokat. A 93/2009. (IV.24.) Korm. rendelet értelmében a találkozón - mint nem akkreditált továbbképzésen - való részvételről igazolást adunk.

 

A Szimpózium 2015. március 20-22. között kerül megrendezésre a DE Zeneművészeti Karán (Debrecen, Nagyerdei krt. 82.).

 

További információkat 2014 decemberében teszünk közzé honlapunkon, vagy érdeklődhet a bardosszimpozium@gmail.com e-mail címen.

 

AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZÉS

 

A Bárdos Szimpóziumhoz csatlakozva ismét meghirdetjük 30 órás akkreditált továbbképzésünket zeneiskolai és zeneművészeti szakközépiskolai szolfézs- és zeneelmélet-tanárok, általános és középiskolai, valamint művészeti iskolai ének-zene tanárok és kórusvezetők részére. (Az engedély nyilvántartási száma: OK-410/128/2010.)

 

A továbbképzés célja a résztvevők szakmai ismereteinek felfrissítése, karirodalmi tájékozottságuk gazdagítása, zenepedagógiai és szakmódszertani tapasztalataik bővítése, a zenetudomány legfrissebb eredményeinek megismertetése.

 

A továbbképzés, mely magában foglalja a Bárdos Szimpózium programjain való részvételt is, 2015. március 19-én, csütörtökön 13 órakor kezdődik és március 22-én, vasárnap délután ér véget.

A továbbképzés részletes programja, a jelentkezés feltételei és a jelentkezési lap 2014 decemberétől megtalálható intézményünk honlapján.

 

Dr. S. Szabó Márta
tanszékvezető főiskolai docens

 

(Forrás: Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar)