SZÉCHÉNYI OLIVÉR KÖSZÖNTÉSE*

 

 

„Kedves Tamás!


Örülök, hogy a figyelmed felkeltette korábbi levelem, amelyben arról tájékoztattalak, hogy az 1800-as évekből, Erdélyből származó 3 db énekkari kitűzőt kaptam a 85.-ik születésnapom alkalmából a Honvédségtől, amik – valószínűleg – nem nagyon ismertek az énekkari mozgalomban.
 

 

Nyilván nem tudhatod, hogy ezeket az énekkari kitűzőket miért pont nekem adták a Honvédségtől. Én 1948-ban katona lettem, az iskola elvégzése után különböző beosztásokban. A Zeneakadémia miatt a katonai pályafutásomat megszakítottam, majd ének-zene vonalon dolgoztam tanárként, szakfelügyelőként és főiskolai tanszékvezetőként. Közben évente katonai gyakorlatra vonultattak be. Több alakulathoz jártam dalokat tanítani, majd a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán vezettem énekkart, végül a Zalka Máté Katonai Főiskola szervezetében működő, a katonazenekarok utánpótlását végző Zenész Tiszthelyettesképző Szakközépiskola igazgatójaként folytattam a katonai pályafutásomat. A Honvédségtől mentem nyugdíjba alezredesi rendfokozattal.

 

Tagja vagyok a Honvéd Bolyai Nyugállományú Klubnak, ott is igyekszem a zene szeretetére és némi művelésére hatni a tagságot. Ennek a Klubnak a vezetője, erdélyi látogatása során kapta ezeket a csodálatos kitűzőket. A Klub tagsága úgy gondolta, hogy a 85.-ik születésnapom alkalmából a Miniszteri Kitüntetés mellé ezzel is megajándékoz.


A küldött képeken két kitűzőn is világosan kivehetők az évszámok. Sajnos az én fényképezőgépem nem a legjobb minőséget produkálta.

2014. VI. 25.

 

Üdvözlettel                          

 

Szécsényi Olivér

KÓTA-díjas karnagy, nyugállományú alezredes,

a Magyar Kultúra Lovagja

 

 

Köszönöm a Parlandó-ról szóló részletes tájékoztatásaidat.  Fantasztikus munkát végzel a Parlandó szerkesztésével, a munkád minden dicséretet megérdemel.
Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy olyan, 1800-as évekből származó 3 db énekkari kitűzőt kaptam a 85.-ik születésnapom alkalmából a Honvédségtől, amik – valószínűleg – nem ismertek a énekkari mozgalomban. /Erdélyi származásúak/ Mellékletként elküldöm e levélben, talán érdemes lenne e kitűzőket nyilvánosságra hozni.


Üdvözlettel   Szécsényi Olivér KÓTA-díjas, a Magyar Kultúra Lovagja.

 



* (Részlet a szerkesztőnek írt levélből. A Parlando tiszta szívből gratulál Széchényi Olivér tanár úrnak.)