A 100 ÉVES Somorjai József ÉNEK-ZENETANÁR ÉS KARNAGY KISPEST DÍSZPOLGÁRA LETT

 

http://19.kerulet.ittlakunk.hu/files/ittlakunk/styles/img-style-457/public/upload/article/7/19.diszpolgar100-ujkispest-jo.jpg?itok=njnJd2Jx

Családtagjai körében az ünnepelt (Forrás: új.kispest.hu)

 

2014. május 18-án a Kispesti Városháza Dísztermében családtagjai, gyerekei, dédunokái, tanítványai, barátai, pályatársai, az általa alapított Gyöngyvirág Kamarakórus, az Erkel és az Ady iskola tanulói dallal köszöntötték a századik születésnapját ünneplő tanár urat, a kiváló zenepedagógus, iskolaigazgató, kórusalapító Somorjai Józsefet, Kispest új Díszpolgárát.

 

Gajda Péter polgármester: Legyünk büszkék arra, hogy Somorjai József itt él közöttünk Kispesten, és generációkon keresztül adta át a zene és a dal szeretetét. Becsüljük ezt, és jöjjünk össze minden évben ünnepelni őt, amíg csak lehet.

 

A polgármesteri köszöntő után a Kossuth-díjas Sebestyén Márta énekművész, Kispest legfiatalabb díszpolgára két Kodály-Lajtha gyűjtésű dallal és virággal köszöntötte a kerület legidősebb díszpolgárát. Az Ady iskolában Somorjai József alakította a még ma is létező zenetagozatot, később pedig fia vitte tovább azt a szellemiséget, amelyet ő honosított meg, és adott olyan lelki táplálékot a gyerekeknek, amely semmi mással nem pótolható – mondta Girtler Izabella, az intézmény vezetője, aki Ady Emlékplakettet adott át az ünnepeltnek.

 

Gyönyörű, nehéz és kalandos életem volt” – mondta röviden a meghatódott Somorjai József, aki először Ady, majd Babits szavaival köszönte meg azt a szeretetet, amely ezen az estén, de egész életében körülvette őt.

 

 

Forrás: http://uj.kispest.hu/templates/jt001_j16/images/logo.png