Amerikai kritikusok díját nyerte a MÁV Szimfonikusok lemeze

 

A felvételeket a Magyar Rádió stúdiójában rögzítették

 

Bloch CD borító

Amerikai zenekritikusok díját nyerte el a MÁV Szimfonikus Zenekar és Hong-Mei Xiao brácsaművész közös, Ernest Bloch műveiből összeállított CD-je. A 2013-ban megjelent lemezt a Magyar Rádió 22-es stúdiójában rögzítették.

 

A díjat az 1935-ben alapított American Record Guide (ARG) magazin független kritikusai ítélték oda a MÁV Szimfonikusok és Hong-Mei Xiao brácsaművész közreműködésével elkészített lemeznek. A díj jelentőségét érzékelteti, hogy az ARG a legrégebbi klasszikus zenei magazin az Egyesült Államokban. Évente 80 független kritikus csaknem háromezer ismertetőjét és kritikáját közli klasszikus zenei koncertekről és hangfelvételekről. Ezek közül esett a kritikusok választása az Ernest Bloch műveiből álló CD-re, amelyen a zsidó származású, svájci-amerikai zeneszerző Baal Shem című művének brácsára és zenekarra készült átirata, a Héber szvit, valamint a Szvit brácsára és zenekarra csendül fel Mariusz Smolij karmester vezényletével.

 

A világ egyik vezető klasszikus zenei csoportja által 2013-ban kiadott 61 perces CD felvételeit a Magyar Rádió 22-es, nagyzenekari stúdiójában rögzítették. Ugyanitt, a közelmúltban készült el a MÁV Szimfonikusok Hong-Mei Xiao-val közös újabb – William Walton, Arnold Bax és Vaughan Williams műveiből álló – lemezének felvételei Kovács János vezényletével.

 

(Forrás: MÁV Zrt.)