IN MEMORIAM ALTORJAI JÓZSEF

(1945-2014)

 

Altorjai Jozsef

 

 

Iskolánk, a komlói Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 13 éven át volt igazgatója, az MZMSZ volt elnökségi tagja, Altorjai József eltávozott közülünk.

 

1945. január 27-én született Pécsett. Itt járt iskolába, s itt diplomázott a főiskola trombita szakán 1964-ben. Tanított a siklósi és a szigetvári zeneiskolában, több éven keresztül működött a vendéglátóiparban itthon és külföldön, mint szórakoztatózenész. 1984-ben kezdett dolgozni rézfúvós tanárként a Komlói Erkel Ferenc Zeneiskolában, majd 1994-ben kinevezték az intézmény igazgatójává. Ezt a tisztséget 2007-es nyugdíjba vonulásáig töltötte be. Éveken át vezette a város Bányász Fúvós zenekarát, s 2007-ben „a zenei kultúra közvetítéséért, a város művészeti oktatásának fejlesztése érdekében kifejtett több évtizedes vezetői és pedagógiai munkásságáért” Pro Urbe kitüntetésben részesült. Iskolájából, tanítványai közül többen kiváló zenészek a hazai és a nemzetközi zenei életben.

 

Soha nem volt beteg. Sztentori hangja és atletikus alkata maga volt a megtestesült élet és egészség. Ezért még mindig a hitetlenség és a döbbenet uralkodik köztünk. Elég volt egy nyár, s az agresszív betegség elvégezte munkáját.

    

Addig igyekezzünk mások javára élni és dolgozni, amíg megtehetjük. Mert soha, senki nem tudhatja, mennyi idő áll rendelkezésére ehhez. „Az ember szellemi szabadsága, …melyet senki nem vehet el tőle, lehetővé teszi, hogy még utolsó leheletéig is alkalmat találjon arra, hogy életét értelmessé tegye / Viktor Emil Frankl /

 

 

Siptár Hajnalka

Erkel Ferenc AMI, Komló