Már szavazhat a közönség az idei Prima Primissima díj jelöltjeire

 

Tíz kategóriában harminc jelöltre lehet szavazni. Magyar irodalom, magyar képzőművészet, magyar oktatás és köznevelés, magyar sajtó, magyar népművészet és közművelődés és más kategóriák mellett a magyar zeneművészet kategória jelöltjeire is lehet szavazni.

Magyar zeneművészet kategóriában az Angelica Leánykar, Jandó Jenő zongoraművész és Sztevanovity Dusán dalszövegíró a jelölt, míg a Magyar Népművészet és Közművelődés Kategóriában Sárosi Bálint etnomuzikologus, a Hagyományok Háza, és a Jászság Népi Együttes a jelölt.

A Prima Primissima díj célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.

AKTUÁLIS PRIMA PRIMISSIMA DÍJ JELÖLTEK 2014 SZAVAZÁS JUNIOR PRIMA DÍJ MEGYEI PRIMA DÍJ KÉPEK ÉS VIDEÓK

TUDNIVALÓK A 2014. ÉVI PRIMA PRIMISSIMA KÖZÖNSÉGDÍJ SZAVAZÁSRÓL


A 2014. évi Prima Primissima díj tíz kategóriájának harminc jelöltje közül – a szakmai elismerésen kívül – a közönség által legtöbb szavazatot kapott Prima a Demján Sándor által felajánlott 15 millió forinttal járó Közönségdíjban részesül.

Szavazni SMS-ben, a díjazni kívánt jelölt kódjának elküldésével lehet. Az SMS szavazatokat az alábbi telefonszámra várjuk: 

+36 70/ 70 77 000

Az SMS szavazat alapdíjas. Egy szavazó többször is küldhet SMS-t, ugyanarról a telefonszámról azonban csak óránként egy szavazat küldhető. Egy telefonszámról bármennyi szavazat leadható, azonban a sorsoláson 1 (egyszer) jogosult részt venni az adott telefonszám. Kérjük, hogy az SMS szövegében kizárólag a kiválasztott kódszám szerepeljen.

 

 

A jelöltek kódjai: 

 

Angelica Leánykar

SMS: 28

Jandó Jenő zongoraművész

SMS: 29

Sztevanovity Dusán dalszövegíró

SMS: 30

Sárosi Bálint etnomuzikologus,

SMS: 25

Hagyományok Háza,

SMS: 26

Jászság Népi Együttes

SMS: 27

A szavazás időtartama:
2014. szeptember 30. – 2014. december 4. 8.00




Minden szavazó részt vesz azon a nyereménysorsoláson, amelynek díja egy magyar gyártmányú Mercedes-Benz B osztály személygépkocsi a Pappas Autó Magyarország Kft. és a Mercedes-Benz Hungária Kft. jóvoltából. A sorsolásra közjegyző jelenlétében a Prima Primissima Díjátadó Gálát megelőzően december 4-én kerül sor.

(Forrás: MTI)