aZ LFZE Zeneszerzés TanszékÉNEK NEMZETKÖZI CSEREKAPCSOLATAI

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zeneszerzés Tanszék képviseletében 2014. október 3-12 között előadásokat és koncerteket tartottak a Zeneakadémia doktoranduszai Fekete Gyula tanszékvezető vezetésével.

 

Fekete Gyula tanszékvezetőn kívül Bella Máté, Solti Árpád és Virágh András Gábor doktorandusz, Junior Prima díjas zeneszerző hallgatók, valamint Kiss Péter zongorista doktorandusz hallgató képviselték az Egyetemet a tengerentúlon. Zeneszerzők a Northwestern University, Columbia College és a University of Chicago zeneszerzés tanszakain tartottak előadásokat. Virágh András Gábor az Evanstoni Millar Chapel-ben és a Chicagói St. Chrysostom's Episcopal Church-ben adott orgonahangversenyt, Kiss Péter pedig a Northwestern University Lutkin Hall-jában és a University of Chicago Fulton Hall-jában lépett fel, és előadást tartott a Columbia College-ban – mindketten magyar szerzők műveit játszották. 

 

A The Hungary Iniciatives Foundation támogatásával létrejött csereprogram keretében 2014. szeptember 15-17 között Marta Ptaszynska, a University of Chicago zeneszerző professzora járt Budapesten, október 20-22 között pedig a Northwestern University zeneszerző professzorai: Jay Alan Yim, Hans Thomalla és Eliza Brown látogatnak a Zeneakadémiára, és tartanak zeneszerzés kurzusokat, illetve részt vettek a két egyetem közös kortárs zenei hangversenyén.

 

(Forrás: LFZE honlapja)