A Legjobbak között a Zeneakadémia

 

Berlinben vehette át a dizájn-Oscarként is emlegetett Red Dot díjat 2014. október 24-én a Zeneakadémia arculatának megújítását vezető Szabó Stein Imre kommunikációs igazgató.

 

A kreatív iparág éves csúcstalálkozójának számít a Red Dot Communication Design berlini rendezvénysorozata, hiszen a nyomtatott és digitális, grafikus és írott dizájntermékek legrangosabb szakmai elismeréseit ekkor adják át minden évben a német fővárosban. A 24 fős zsűri és prof. dr. Peter Zec, a Red Dot dizájndíj alapítója október 24-én adta át a csaknem 7100 nevező közül kiválasztott legjobbaknak az elismerést igazoló okleveleket.

 


A Zeneakadémia 2013 őszén bevezetett – többek közt a programmagazint, az egyestés műsorfüzeteket, a névjegyeket, valamint a logócsaládot is tartalmazó – intézményi arculatát elismerő díj a legjelentősebb világmárkák közé sorolja az intézményt. A díj értékét növeli, hogy a kommunikációs design verseny corporate design elnevezésű királykategóriájában – ahol idén mintegy félszáz pályaművet ismertek el – a világ zenei intézményei közül egyedül a Zeneakadémia érdemelte ki a nemzetközi design-elit piros pontját.

 


Szabó Stein Imre és Farkas Anna a díjátadón

 

A Designer's Night elnevezésű eseményen a díjat a Zeneakadémia arculatának megújítását vezető Szabó Stein Imre kommunikációs igazgató, valamint az alkotó munkában a Zeneakadémia ügynökségeként részt vevő Allison Advertising Kft.-t is képviselő Farkas Anna grafikusművész vették át. A Red Dot Communication Design 2014 díjazottjait, közöttük a Zeneakadémia megújult arculatát bemutató összellítás október 26-tól megtekinthető a berlini Kommunikációs Múzeumban nyílt Red Dot-kiállításon, melynek online változata ide kattintva érhető el.

 

(A szöveg és a kép forrása: Zeneakadémia honlapja)