A FOLKZENE GORDON RAMSAY-E DÍCSÉRTE A MAGYAR ÍZVILÁGOT

 

az fRoots magazin ajánlója

 

„A lemez egy nosztalgikus-időutazós tisztelgés Budapest – mára már elhagyatott – vidámparkja előtt! A cimbalom Chuck Berry-jének kikiáltott Unger Balázs vezette zenekar a virágzó magyar bulizós rock and roll és az autentikus magyar, roma és szerb zene kőkemény ütköztetésével és egybegyúrásával hozta létre a Vidámparkot – az élménypark szebb napjainak ünneplésére!”

 

Ezzel az ajánlással találkozhat világszerte mintegy 40 000 olvasó, aki az fRoots magazin márciusi számát kézbe veszi. A publikáció nagy megtiszteltetés és nemzetközi szintű elismerés a Cimbaliband zenekarnak, hiszen a szaklap ezidáig kevesebb figyelmet szentelt hazánk népzenei-világzenei kultúrájának. Sebestén Márta, a Muzsikás együttes, a Söndörgő és Palya Bea büszkélkedhet fRoots magazin megjelenéssel, illetve mostantól a Cimbaliband zenekar és a Vidámpark album.

 

Az fRoots szerkesztőségébe a világ összes világzenei és folkzenei zenei kiadója eljuttatja a gondozásukban megjelent albumokat, ez 3-4000 db CD-t jelent. A Fonó Budai Zeneház által küldött évi 10-15 album apró porszemnek tűnik a sivatagban.

Pont ezért váratlan, egyúttal jelentős elismerés, hogy publikálásra méltónak találták ezt a hamisíthatatlan magyaros dallamokkal és hangszereléssel készített albumot, mely a zenekar szerint is elsősorban a hazai közönséget célozta meg, így különösen váratlan a nemzetközi elismerés.

 

A nép-, és világzenére specializálódott különleges magazin 1979-ben, Southern Rag néven indult útjára, 1998-ban kapta meg végleges nevét, fRoots. Főszerkesztője ma is az egyik alapító tag, Ian Anderson. Az irányadó szaklap szerkesztői 1986 óta minden évben kihirdetik az aktuális évben legjobbnak tartott 5 lemez címét, köztük az év lemezét, valamint rendszeresen szerepet vállalnak élő zenei produkciókban, koncertsorozatokban.

 

Mivel is mondhatnánk köszönetet? Felülünk a hullámvasútra!

 

https://www.youtube.com/watch?v=XBWOm60Vz14