Ők kaptak Grammy-t 2015-ben a klasszikus zeneI kategóriáKban

 

 

John Adams City Noir című 2009-es kompozíciója a St. Louis Szimfonikus zenekar előadásában, David Robertson vezényletével a legjobb zenekari előadás díját kapta meg.

 

A legjobb opera hangfelvételnek járó díjat a Boston Early Music Festival Chamber Ensemble és a Boston Early Music Festival Vocal Ensemble közös produkciója, valamint az együttesek karmesterei, Paul O'Dette & Stephen Stubbs vihették haza Charpentier: La Descente D'Orphée Aux Enfers című operájának felvételéért.

 

A legjobb kóruselőadás kategóriájában az ortodox egyházi énekek kórusra komponált válogatáslemezéért, a The Sacred Spirit Of Russia című lemezért a Musica Russica kapott díjat.

 

A legjobb instrumentáis szóló előadás díját zenekarral kísért kategóriában a harmincöt éves hegedűművész, Hilary Hahn kapta a huszonhét komponista műveiből készült In 27 Pieces című albumával.

 

A legjobb klasszikuszenei szólista kategóriában Jason Vieaux, negyvenegy éves amerikai gitáros nyerte el a Grammy-díjat Play című darabjával.

 

A legjobb klasszikuszenei énekes album kategóriában a svéd mezzo-szoprán énekesnő, Anne Sofie von Otter lemeze, a Douche France kapta. A válogatáslemezen az Edit Piaf sanzonoktól kezdve, Debussy műveken keresztül, Ravel melódiákig tartó korszakokon átívelve egy francia zenetörténeti utazás rajzolódik ki.

 

A legjobb klasszikuszenei válogatáslemez díját a Partch: Plectra & Percussion Dances albuma vihette haza.

 

A legjobb kortárs klasszikus zenei kompozíció díját John Luther Adams érdemelte ki Become Ocean című albumával.

 

(Forrás: Fidelio nyomán)