HÍRLEVÉL

 

OKTATÁSI HIVATAL PROJEKTIGAZGATÓSÁG


A legfrissebb információk az intézményi minőségfejlesztés megújításáról/TÁMOP 3.1.8 „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” című kiemelt uniós projekt

Megjelentek az intézményi önértékelés javasolt standardjai:

Az Oktatási Hivatal a www.oktatas.hu/kiadvanyok oldalon közzétette az egységes intézményi önértékelés javasolt standardjait tartalmazó Önértékelési kézikönyveket. A kézikönyvek rögzítik a pedagógusok, vezetők és intézmények önértékelésének területeit, az egyes területeken megfogalmazott általános elvárásokat és az elvárások vizsgálatához szükséges eszközöket.

Az Oktatási Hivatal a TÁMOP-3.1.8-09/1-2010-0004 azonosítószámú, „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban" című kiemelt uniós projekt keretében kidolgozta az intézményi önértékelés standardjait. A fejlesztés részeként 2014 őszén 52 intézmény bevonásával sor került a standardok tesztelésére. A megjelent tartalmak olyan ajánlásokat fogalmaznak meg, amelyek rögzítik a pedagógusok, vezetők és intézmények önértékelésének területeit, az egyes területeken megfogalmazott általános elvárásokat és az elvárások vizsgálatához szükséges eszközöket. A kiadott szakmai tartalmak eléréséhez kattintson ide.


2015. április 20.