XVIII. kerületi művésztanárok:

SZILÁGYI OLGA BEATRIX, TURI ANDRÁS és CSINSZKYNÉ FEJES MÓNIKA

MŰVELŐDÉSSZERVEZŐ  ÖNKORMÁNYZATI kitűntetése

 

 

2015. március 13-án a Budapest XVIII. kerületi Rózsa Művelődési Házban ünnepélyes gálaműsor keretében adták át a kerületi önkormányzat kitüntetéseit. A díjakat Ughy Attila polgármester valamint Dömötör István, Galgóczy Zoltán és Lévai István Zoltán alpolgármesterek nyújtotta át.

 

Az ünnepségen Szilágyi Olga Beatrix énekművész-tanárnak a „PESTSZENTLŐRINC-PESTSZENTIMRE KERÜLETÉRT-DÍJ-at nyújtották át. Ez a kitüntetés a kerület fejlődésének, jó hírnevének elősegítéséért végzett teljesítményért olyan személy, illetve közösség részére adható, aki nem kerületi lakos, vagy nem kerületi bejegyzésű szervezet.

 

kitunt_pedago_bent

Szilágyi Olga Beatrix Ughy Attila polgármestertől vette át a díjat

 

Szilágyi Olga Beatrix 1984-től a Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola tanára. 1988-tól a budapesti Operettszínház szubrettjeként, 1994-től az Egri Gárdonyi Géza Színház tagjaként primadonna szerepekben lépett színpadra. 2013-ban mesterfokozatot és okleveles énektanár szakképzettséget szerzett a Debreceni Egyetemen. Tanítási évei alatt több növendéke indult el zenei pályán, s voltak, akik a szárnyai alól rögtön a Zeneakadémián folytathatták tanulmányaikat. Tanári pályája során számos Országos- és Nemzetközi Versenyen indította tanítványait, és hozta el velük a kiemelt nívódíjakat, valamint a dobogós – leginkább első – helyezéseket. A Zeneiskola rendezvényein növendékeivel közösen vagy egyedüli szólistaként fellép, hozzájárulva személyével és produkciójával rendezvényeink sikeréhez, ezzel is méltó hírnevet szerezve a kerületnek. Zenetanári pályája során mindvégig képes volt az új pedagógiai módszerek elfogadására és alkalmazására. Empátiája, lényeglátása, módszertani tudása és segítőkészsége méltán teszik az Intézmény arculatának meghatározó pedagógusává.

 

Az említett ünnepségen Turi András népi hagyományápoló művésztanárnak a „MŰVELŐDÉSÉRT-DÍJ”-at nyújtották át. Ez a kitüntetés a tehetséggondozásért, a művészeti alkotó, közművelődési munkáért, az ifjúság művelődéséért, a kerület kulturális felemelkedéséért jelentős tevékenységet kifejtő személyek vagy közösségek részére adható.

 

kitunt_turiandr_bent

Túri András (jobbra) átveszti az elismerést Ughy Attila polgármestertől

 

Túri András művésztanár a kerület kulturális életének meghatározó egyénisége, aki nagy alázattal, emberséggel végzi a mindennapok nevelő, oktató, művészeti tevékenységét. Pedagógusként tevékenykedik az Óbudai Népzenei Iskolában, valamint a XVIII. kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskolában. A kerületben folyó népi hagyományápoló programok, a 20 éve működő Rózsa Táncház egyik alapítója, a saját otthonában szervezett „Családi éneklések” házigazdája. A kerület óvodáiban, iskoláiban feleségével, gyerekeivel együtt évtizedek óta hagyományápoló programokat tartanak. Számtalan kulturális program mellett zsűrije, lebonyolítója a Kerületi Népdaléneklő Versenynek, Néprajzi Versenyeknek. A néptánc oktatással is foglalkozó Bókay Árpád Általános Iskola életét átszövő, az évkörhöz kapcsolódó programjainak állandó, alkotó résztvevője. A kerületi civil és egyházi szervezetek kulturális munkáját segíti, a Tébláb Táncművészeti Alapítvány kuratóriumának tagja. Emberi tulajdonságainak, szakmai tudásának köszönhetően minden tevékenységében kimagaslót alkot.

 

Az ünnepségen Czinszkyné Fejes Mónika művelődésszervezőnek a „MI SZÍVÜGYÜNK ELISMERŐ OKLEVÉL” –et nyújtották át. Ezt a díjat azon személyek és közösségek kitüntetésére alapította a XVIII. kerületi Önkormányzat, akik/amelyek a kerület érdekében kifejtett értékes tevékenységükkel ezt kiérdemlik.

 

Csinszkyné Fejes Mónika születésétől fogva a kerület lakója. A művészeti életben kifejtett tevékenységét kirakatrendezőként kezdte, majd ifjúsági klubot vezetett, műsorokat szervezett. Húsz éve dolgozik a Kondor Béla Közösségi Házban. Kezdetben az intézmény plakátjait, szórólapjait tervezte, dekoratőri feladatot látott el, majd egyre inkább belefolyt a ház közösségi programjaiba és támogatta a szakmai, szervező-lebonyolító munkát. 2003-ban az ELTE művelődésszervező szakán felsőfokú diplomát szerzett és ettől kezdve művelődésszervezői feladatkört tölt be, első számú rangidős munkatársa a Kondornak. Fő feladata a kiállítások, de emellett aktívan részt vesz a nagyrendezvények, ifjúsági művészeti versenyek, koncertek szervezésében, klubok koordinálásában, nyári táborok megszervezésében és lebonyolításában is. Jó kapcsolatot alakított ki a kerület képzőművészeivel, művészeivel, dolgozóival. Munkatársai is elismerik szakértelmét, mindenben segíti kollégáit. Nem lenne ilyen gazdag a Kondor és a kerület kulturális élete az ő áldásos, befektetett munkája nélkül. A Kondor Sándor Közösségi Házban a Dohnányi Ernő Zeneiskola növendékeinek közreműködésével létrehozott „Csoki koncertjei” általános népszerűségnek örvendenek a kerület zenebarátai körében.

 

http://www.tovabb18.hu/wp-content/uploads/logo.png

2015. március 13.