Több mint 100 millió forintból újulhat meg a Bartók Konzervatórium hangszerparkja

 

A 2015. februárban kiírt taneszköz-beszerzési pályázaton támogatott hét zeneművészeti szakközépiskola közül a Bartók Konzervatórium a teljes keretösszeg csaknem felét, mintegy 123 millió forintot nyert el a nemzetgazdasági miniszter keddi döntése nyomán – olvasható a Zeneakadémia szerdai közleményében.

 

A Bartók Konzervatórium hangszerparkjának megújítása régóta esedékes, és a több éves szünet után újra meghirdetett központi költségvetési támogatás kulcsfontosságú az intézmény folyamatosan magas színvonalú munkájához – hangsúlyozta a közlemény szerint az iskola igazgatója.

 

Benkő Szabolcs az elnyert forrást óriási sikernek nevezte. “Meggyőződésem szerint a támogatás nemcsak a konzi valós igényeit komplex módon bemutató pályázatunknak köszönhető, de a 175 éves múltra visszatekintő intézményünkben folyó szakmai munka és eredményeink elismeréseként is értelmezhető” – tette hozzá az iskolát 2012 óta irányító igazgató.

 

A pályázatok értékelése során a hangszerbeszerzés megalapozottságát alátámasztó részletes hosszú távú fejlesztési terv mellett az intézmények szakmai sikerességét – az országos kompetenciamérés során elért eredményeket és a diákok versenyeredményeit – is vizsgálták – jegyzik meg a közleményben.

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakközépiskolájában, azaz a Bartók Konzervatóriumban jelenleg több mint 300 hallgató tanul 23 tanszakon. Az iskola a magyarországi középfokú zenészképzés legrégebb óta működő, egyben legeredményesebb műhelye. Az intézmény 1876-tól Nemzeti Zenedeként ismert jogelődje 1840-ben alakult meg, 1966 óta viseli Bartók Béla nevét, és immár több mint négy évtizede a Zeneakadémia részeként működik.

 

(MTI)