PAUK GYÖRGY HEGEDŰMŰVÉSZ-TANÁR KIEGÉSZÍTŐ SORAI LONDONBÓL A PAUK ANNÁRÓL SZÓLÓ CIKKHEZ

 

Kedves Zelinka Tamás, múltkori telefonbeszélgetésünk értelmében itt küldöm férjem kiegészítő sorait a  Pauk Annáról szóló cikkhez. Ha alkalmat tud teremteni azt utólag leközölni, nagy örömet szerezne vele. Előre is köszönettel és üdvözlettel mindkettőnktől. Pauk Zsuzsa

 

http://www.kanizsaujsag.hu/up_image/2014%20%C3%A1prilis/pauk%20anna.jpg

 

„Örömmel olvastam a szép, hosszú és igaz beszámolót Pauk Annáról*. Meleg érzéssel és büszkeséggel tölt el, hogy rokonomnak mondhatom. Sajnálatos körülmények miatt csak 1973-ban ismertem meg, addig nem is tudtam létezéséről. 15 év után akkor tértem vissza először Magyarországra és a Zeneakadémián adott koncertem után ő is a gratulálok sorában állt a művész szobában, majd bemutatkozott. Attól kezdve haláláig a legszorosabb baráti, rokoni kapcsolatban voltunk. Azt is akkor ott tudtam meg tőle, hogy még egy rokonnal gazdagodtam: a nálamnál 10 evvel fiatalabb, akkor már igen híres kiváló énekes Polgár László személyében. Ő már ugyan Polgárnak született, de Apja meg a Pauk nevet viselte. Túl korai, tragikus haláláig a legszorosabb barátság volt közöttünk és ez a kapcsolat a mai napig is folytatódik családjaink között.

 

Befejezésül még csak annyit: nagy veszteségnek éreztem, hogy Annit nem ismerhettem már gyerek/diákkoromban, mind ember, mind muzsikus nagy inspirációt jelentett volna számomra.

 

Pauk György”

 

 

* Pauk Anna (1910-2000) énekművész-tanár (Parlando 2015/4. szám)