A Nemzetközi Forrai Katalin Díjat

alapító bizottság örömmel adja hírül, hogy  újra felhívást tett közre :

 

2016. novemberéig ismét nagy érdeklődéssel várjuk a Nemzetközi Forrai Katalin Díj elnyerésére szóló jelöléseket.*

            A rangos díj emléket állít Forrai Katalin felbecsülhetetlen értékű pedagógiai munkásságának, melyet élete során a kisgyermekkori zenei nevelés terén fejtett ki. Hisszük, hogy Forrai tanárnő szellemi örökségének ápolása, szakmai hitvallásának ismerete és átörökítése napjaink gyakorlatában is nagy fontossággal bír. A világ számos országában tisztelettel adóznak emberi, pedagógusi nagyságának. A díj buzdításul szolgál azon pedagógusok számára, akik napjainkban is az igényes zenei nevelési nevelés megvalósulásán munkálkodnak.

A NFK Díj elnyerésének feltételei

-         legalább 10 éves szakmai tapasztalat, melyet a díjazásra felterjesztett pedagógus, kisgyermekeket nevelő/oktató intézményben szerzett

-         kimagasló pedagógiai munka, melyet Forrai Katalin zenepedagógiai elveinek ismerete alapján, azok beépítésével mind gyakorlati munkájában, mind mások számára is elérhető módon hasznosít/ hasznosított - maradandót alkotva szűkebb vagy tágabb környezetében

-         a jelölt munkásságának rövid jellemzése

-         két személy, aláírással ellátott ajánlása

A jelölések megküldésének határideje: 2016. november 1.

Az ajánló sorokat angol nyelven kell leadni!

A jelöléseket a nemzetközi bizottság összesíti és elbírálja, majd az eredményről írásban értesíti mind a jelölteket, mind azokat, akik a jelölést tették. Ismét két díjazott kaphatja a kitüntetést - mely a Nemzetközi Kodály Társaság (IKS) védnöksége alatt kerül kiosztásra.

Az oklevél, a 23. Nemzetközi Kodály Szimpozium aktuális megrendezési színhelyén, 2017-ben kerül majd átadásra, vagy - a jelöltek ígénye szerint - az általuk képviselt ország valamely’ rangos szakmai pedagógiai eseményén, rendezvényén kaphatják kézbe a díjazott pedagógusok.

           A jelöléseket e-mailben kérjük elküldeni:

           placemary11@gmail.com

 vagy postán megküldeni az alábbi címre:

            MARY PLACE  

            11 Cotland Acres , Pendleton Park

            Redhill, Surrey RH1 6JZ  

            United Kingdom

 

* Emlékeztetőül : a Parlando 2015/4. számában számoltunk be az elmúlt évben díjazott pedagógusokról , az ünnepélyes átadás eseményéről.

 

 

                                                                   M. Dietrich Helga

                                                                    a NFK Díj alapító tagja