„Egyszerűen hihetetlenül hálás vagyok, hogy Ili néni tanított”

 

Levél Bartalus Ilona, a „Gyere Pajtás Énekelni” alkotója tv-filmsorozatának repríze után

 

        

Drága Ili néni!

 

Nagyon hálásan köszönöm, hogy fel tetszett hívni a figyelmemet gyermekkorom legszebb időszakát felelevenítő tv-s szereplések ismétlésére!

 

Fantasztikus élmény volt ismét szembesülni azzal a profizmussal, szeretettel, odaadó figyelemmel, magas színvonallal, amit ugyan gyermekkorunkban is éreztünk, de talán még kicsik voltunk ennek különlegességének megfogalmazásához.


Mai szemmel visszatekintve, egyszerűen hihetetlenül hálás vagyok, hogy Ili néni tanított. A szakmai munka magas színvonalú gyakorlását tetszett nekünk megtanítani a napi énekórák során, még, ha mi azt akkor tizenévesen nem is tudtuk. Azt éreztük, hogy valami fantasztikus csoda részesei lehettünk, de a mostani visszatekintés tükrében világosodott meg, hogy milyen nagyon különleges tudást kaptunk Ili nénitől!


Az osztályból többen találkozunk rendszeresen, és mindannyiunk közös felfedezése, hogy a mai életünk meghatározó pillére volt mindaz a tudás, emberi tartás, másokra való odafigyelés, szeretet, amit Ili nénitől, és még az iskola néhány tanárától kaptunk. Igazán kivételezettek voltunk! A mai oktatásról hall az ember ezt-azt, de a perifériáról követve az oktatást, azt állapítottuk meg, hogy az a magas színvonal, amiben nekünk részünk volt, már a gimnáziumi éveinkben sem adatott meg, nemhogy a mai fiataloknak. Pedig a zene szeretetére és értésére való nevelés mennyire fontos mindennapjainkban. Azt sem tudom, hogy a Kodály módszert ma is átadja-e valaki olyan értő szeretettel, mint anno Ili néni tette!


A Facebook-on van egy Lóránttfy-s csoport, amelynek tagja vagyok, a világ bármely részére vetődtek is el akkori iskolatársaink, mindenki kereste a linket, hogy megnézhesse a felvételeket, és egy-egy műsor után cunamiként jöttek a kommentek! Mindenki egyetértett abban, hogy egy csoda volt, amit nekünk tetszett adni! Cziráky Barna és Zsuzsa, Erényi Juli, Imre Györgyi, Körmendi Mariann, Garzó Márti, Csengery Kinga, Visy Bori, Győrffy Bea, akikre így elsőre emlékszem, hogy fényképeket töltöttek fel a műsorból, hogy mások is lássák ezeket a különleges alkalmakat!


 Nagyon szépen köszönöm Ili néninek a gyermekkori és mai napig elkísérő szeretetét, figyelmét, odaadó tudását, amelyet megosztott velünk!


 A mielőbbi találkozásig nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok az egész családnak, nagyon sok-sok szeretettel:


Koltai Zsuzsanna

építészmérnök

(Koltai & Társa Építésziroda Bt.)

 

 *GYERE PAJTÁS ÉNEKELNI

 - ZENE TOLMÁCCSAL -
Bartalus Ilona műsorai az M3 csatornán

Az M3 televízió 2016 nyarán közkívánatra, heti rendszerességgel bemutatta Bartalus Ilona: Gyere pajtás énekelni és a Zene tolmáccsal c. nagysikerű sorozatait.

A műsorok utólagos elérhetőségei:

 

Zene tolmáccsal: 

Hasonlóak

Sorozati nézet

 

Gyere pajtás énekelni:

Gyere OR Pajtás OR énekelni

Hasonlóak

Sorozati nézet