image logoZENETANÁROK TÁRSASÁGA

------------------------------

FELHÍVÁS

 

Kedves Kollégák!

 

A Zenetanárok Társasága  zongora tagozatának nevében eredményekben gazdag,  boldog új esztendőt kívánok minden zenetanár Kollégának. Szeretnélek Benneteket tájékoztatni a tanév második félévének programjáról.

 

Mint ismeretes, a ZETA kiemelt feladatai közé tartozik a magyar kortárs zeneszerzők zongoraműveinek népszerűsítése mind a tanárok, mind a növendékek körében. Ezért minden évben szervezünk hangversenyeket, amelyeknek keretében bemutatjuk és ezáltal ismertebbé tesszük  e műveket. Az elmúlt év májusában Kurtág György JÁTÉKOK című 8 kötetes sorozatából szólaltattak meg részleteket zeneiskolás növendékek, tanárok, sőt a bécsi zeneakadémia hallgatói közül is többen, majd decemberben került bemutatásra Mező Imre KISKARÁCSONY, NAGYKARÁCSONY című kötetének valamennyi négy kézre írott darabja. Mindkét alkalommal a Szerzők jelenlétében!

 

2017 májusában Balassa Sándor zongora műveit szeretnénk megszólaltatni Budapesten és vidéki városokban (Győr, Pécs, Debrecen, Szeged) egyaránt.

 

Az alábbi kötetekből lehet választani.

 

Zeneiskolások számára írt darabok:

 

BAGATELLEK ÉS SZEKVENCIÁK ZONGORÁRA  Op. 17.

LÁDAFIA  Tizennégy könnyű zongoradarab Op. 113.

LÁDAFIA II. Tizennégy könnyű zongoradarab Op. 120.

HÁROM SZONATINA  zongorára  A.B.C.   Op. 131.

SZONATINA ZONGORÁRA    Op. 136.

 

Zeneiskolásoknak és középiskolásoknak írt darabok:

 

ALBUMLAPOK SAYAKÁNAK zongorára  Op. 140.

ÖT TESTVÉR zongorára Op. 5.

SZONATINA zongorára  Op. 23/5

 

Középiskolások számára írt darabok:

 

KICSI A BORS DE ERŐS  HAT BAGATELL ZONGORÁRA  Op. 106.

TIZENKÉT KÖNNYŰ ZONGORADARAB  Op. 123.

KÉT ZONGORADARAB    Op. 137

ÉSZAKI AJÁNDÉK  Hárfa szóló  Op. 139.

 

Művésztanárok számára javasolt darabolt:

 

II. SZONATINA ZONGORÁRA   Op. 83.

FANTÁZIA ZONGORÁRA  Op. 97.

MŰVÉSZ UTC A 11/A  Tételek csembalóra   Op. 101.

 

 

A kötetek a Solo Music Zeneműkiadó KFC gondozásában jelentek meg. Legolcsóbban a kiadótól lehet a kottákat megvásárolni (Felelős szerkesztő: Szigeti Károly, Cím: 1071. Budapest, Peterdy utca 11. Tel: 780-68-50, e-mail: solomusic.kft@upcmail.com), de megszerezhetőek a közismert kottaboltokban is. Nálam megvan az összes kötet, én is szívesen segítek a hozzájutásban. Kérdéseitekkel forduljatok hozzám bizalommal!

Szeretnénk, ha minél több zongoratanár és zeneiskolás növendék megismerhetné és játszaná Balassa Sándor zongoradarabjait. A tanári produkciókat is örömmel fogadjuk!

A minél színesebb program érdekében úgy tervezzük a műsort, hogy lehetőség szerint ne ismétlődjenek a művek. 

 

A jelentkezés menete:

Január 20-ig tájékoztatás a részvételi szándékról az iskola és tanár megjelölésével. A jelentkezésekből kiderül, hogy hány helyszínen tudjuk megrendezni a hangversenyt.

A továbbiakban várjuk a művek megjelölését. A jelentkezés sorrendje határozza meg, hogy azonos darabok kiválasztásánál melyik növendék adja elő az adott művet a hangversenyen.

A jelentkezések alapján én rögtön küldöm a műsor „frissített” változatát, hogy mindenki azonnal lássa a változásokat.

A rendezvénysorozatot Budapesten megrendezendő  Gála hangverseny zárja, amelyen  a budapesti és vidéki koncerteken közreműködő növendékek közül kerülnek kiválasztásra az előadók.

 

 

Kérlek Benneteket, hogy továbbítsátok a felhívást kollégáitok felé. Előre is köszönöm.

 

A tanév második felében élményekben gazdag tanítást, és a részvétel reményében jó felkészülést kívánok!  A későbbiek folyamán tájékoztatni foglak Benneteket a további részletekről.

 

Üdvözlettel:

Znamenák Rita,

a ZETA zongora tagozatának vezető-helyettese

Tel: 06 20 388 35 54

ritaznamenak@freemail.hu