ANIMA MUSICAE – A ZENE LELKE

A ZENEAKADÉMIÁN 2017. FEBRUÁR 17-ÉN 19.30-KOR

 

 

Lepje meg szeretteit karácsonyra koncertjeggyel!

 

 

Az Anima Musicae Kamarazenekar napjaink egyik legizgalmasabb hazai hangszeres formációja. A Zene Lelkéről elnevezett együttes első önálló zeneakadémiai estjén ars poeticájához híven széles repertoárból választott művekkel lép színpadra.

Az időbeli végpontokat H. I. F. Biber újszerű elemekkel tarkított, korabeli csatát ábrázoló programzenéje, a La Battalia valamint Balogh Máté, a Zeneakadémia fiatal zeneszerző tanárának műve, a Luca Marenzio in Salzburg adja. Utóbbi az Anima Musicae felkérésére született 2012-ben, azóta pedig többek között a rangos brüsszeli BOZAR-ban is bemutatásra került. Ugyancsak az alma materben végzett, a zenekarhoz ezer szállal kötődő kiemelkedő csellóművésznő, Rohmann Ditta, aki C. P. E. Bach versenyművében csatlakozik szólistaként az együtteshez. A Bach művek értő tolmácsolójaként a művésznő 2012-ben a lipcsei Bach versenyen második díjat valamint a C. Ph. Bach Társaság különdíját is elnyerte. 

A műsor második részében évfordulós zeneszerzők következnek: a 125 éve született Arthur Honegger ritkán elhangzó Himnusza, valamint a tíz évvel korábban született Bartók Béla egyetlen vonószenekarra írott műve, a Divertimento hangzik el a műsor méltó zárásaként.

 

Jegyek elérhetők a Zeneakadémia honlapján