INTERJÚ GYŐRI NOÉMI FUVOLAMŰVÉSSZEL

 

Szerkesztő-riporter: Józsa Ágnes

(Civil Rádió)

 

Győri Noémi (Kultúrpart)

 

http://civilftp.civilradio.hu/szinpadkep/GyoriNoemi_Fuvola.mp3

 

 

Győri Noémi (1983) magyar fuvolaművész. 2007-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Prőhle Henrik növendékeként.

Rendszeres résztvevője nemzetközi fesztiváloknak (Budapesti Tavaszi Fesztivál, Tavasz Moszkvában, Tanglewood Institute – USA, Thy Masterclass – Dánia, Musikforum – Ausztria, Kuhmo Festival – Finnország) és mesterkurzusoknak (Aurčle Nicolet, Andras Adorjan, Marina Piccinini, William Bennett, Michael M. Kofler). A 2006-os évben megnyerte az országos Legánӱ Dénes Emlékversenyt, második lett a “Verfemte” Nemzetközi Zenei Versenyen Schwerinben, a Swedish International Duo Competition negyedik helyezettje lett, különdíjat nyert a Budapest Fringe Fesztiválon, illetve a Haynes Nemzetközi Fuvolaverseny első 15 versenyzője közé jutott. Kamarakoncertjei mellett szólistaként lépett fel a Teatro di Musica kamarazenekarral, a Budapesti Ifjúsági Szimfonikus Zenekarral (2002-2005 között a zenekar művészeti vezetője és szólófuvolása volt) az IKZE Ensemble-vel és az Amadinda Ütőegyüttessel, illetve zenekari tagként a Budapesti Vonósokkal és a Kremerata Balticaval, Gidon Kremer vezetése alatt. A Német-Skandináv Ifjúsági Filharmonikus Zenekar első fuvolásaként a Berlini Filharmóniában koncertezett. 2003-tól az Ifjúsági Kortárs Zenei Estek főszervezője Madaras Gergellyel. 2006-ban a Beigang Nemzetközi Zenei Fesztivál (Tajvan) meghívott fuvolistája és kurzusadó tanára volt.

Az Artisjus Zenei Alapítvány 2006-ban előadóművészi díjjal tüntette ki a Magyar zeneművek bemutatása terén kifejtett kiemelkedő tevékenységéért. 2007-ben az Ari S. Kupsus Salon Concert Society ösztöndíjasa, illetve a neki és az Amadinda Ütőegyüttesnek ajánlott Sztojanov Georgi Fuvolaverseny ősbemutatóját a Brannen-Cooper Fund támogatja.

A 2007/2008-as szezontól a bécsi Yehudi Menuhin Live Music Now Alapítvány művésze.

Győri Noémi a Solti Alapítvány által szponzorált kézzel készített 14K arany LaFin fuvolafejen és egy Muramatsu GX modellen játszik.

Felvételei készültek a Magyar Rádióban és a Hungarotonnál.