FELHÍVÁS A KOLLÉGÁKNAK!

 

http://www.ekmk.hu/lexikon/kepek/h-4314-1.jpg

Bartalus Ilona

 

 

Örömmel értesítjük Önöket, hogy az M3-as csatorna 2017. október 1-jétől vasárnap délelőttönként megismétli Bartalus Ilona nagy sikerű és legendás hírű „Legyen a zene mindenkié” c. komolyzenei sorozatát. A vetítési napok:

 

2017. október 1. (9.15), 8., 15., 22., 29. és november  5.

 

A további sugárzási időpontok az RTV RÉSZLETES műsorújságból, vagy az internetről ismerhetők meg!

 

Ez a hír azért is nagyon örvendetes, mert a 35 éve készült és 22 év óta nem vetített kiváló filmek értéke a KODÁLY EMLÉKÉVBEN minden bizonnyal tovább erősödnek, mert Bartalus Ilona filmjében „olyan tematika és olyan hiteles személyiségek jelennek meg, amely ma is érvényes, illetve akikre ma is felnézhet mind a szakember, mind pedig az úgynevezett egyszerű zenekedvelő.”

 

Ezért is köszönjük az újravetítés érdekében tett közbenjárását dr. Ittzés Mihály tanár úrnak, a Magyar Kodály Társaság elnökének (akitől a fenti mondatot és a levél végén szereplő gondolatot is az MTV vezetőinek írt leveléből idéztük), továbbá Vass Éva igazgató asszony (M3) és Dörflinger Erzsébet vezető szerkesztő (M3) szíves intézkedését.

 

A filmsorozatban a magyar zenei élet és pedagógia azon kiválóságai jelennek meg, akiknek életműve és eredményei a XXI. század második évtizedében is minden alkotó zenepedagógusnak tanulsággal szolgálhat. Dr. Ittzés Mihállyal valljuk, hogy Bartalus Ilona remek sorozata méltóképpen színesítheti és gazdagíthatja a Kodály-év televíziós kínálatát.”

 

 

PARLANDO