Parlando —  a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének zenepedagógiai folyóirata.
Alapító felelős szerkesztő: Szatmári László. Felelős szerkesztő: Zelinka Tamás. Felelős kiadó: dr. Gyimesi László, az MZTSZ főtitkára
A tanácsadó testület elnöke: dr. Ruszinkóné Czermann Cecília, a Zenetanárok Társasága elnöke, tagjai: Avar Judit  - ének, dr. Ábrahám Mariann – zongora, Ernyei László - harmonika, Kovácsikné Falvay Edit – gordonka, Romos Zsolt – fafúvó, S. Szabó Márta – szolfézs, Szászné Réger Judit – hegedű, Sztán István – rézfúvó, Tóth Melinda – gitár,  a Zenetanárok Társasága tagozatvezetői, továbbá dr. Bodnár Gábor, az ELTE BTK Zenei Tanszék vezetője és dr. Bredács Alice PTE MK – pedagógia, művészetpedagógia, tehetséggondozás.

 

MINDEN MEGY TOVÁBB!

 

Tisztelt Olvasónk!

Kedves Kollégánk!

 

Elérkeztünk a 60. évfolyamhoz!

Szatmári László lánglelkű hegedűművész-tanár, alapító főszerkesztő jól gondolta 1959-ben, hogy igény van a zenepedagógusok körében egy nyomtatott formátumú „kibeszélő” fórumra!

 

A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete rögtön felkarolta a bölcs kezdeményezést és azóta is leghűségesebb patrónusa a Parlandónak és természetesen szerzőink is, akik jobbnál-jobb írásaikkal, gondolatokkal jelentkeznek. NÉLKÜLÜK NEM LENNE PARLANDO!

 

Úgy döntöttünk, hogy a kéthavisági hagyományát megtörve – az 1990-es évek előtti nyomtatott 12-höz egy kicsit közelítve – az idén nyolcszor jelenünk meg a világhálón. Ezzel is szeretnénk megköszönni a napi 1500 látogatónk megtisztelő érdeklődését és felkelteni jövőbeni szponzorainknak reménybeli figyelmét.

 

 

Zelinka Tamás

1972 óta regnáló szerkesztő

 

PILLANATKÉPEK: