A Világ Magyarságáért Díj 2018. évi kitüntetettjei KÖZÖTT:

 

Dévai Nagy Kamilla, Koltay Gábor és Nógrádi TÓTH István

 

A Magyar Világtalálkozó Szervezőbizottsága, továbbá a társrendező és együttműködő szervezetek: a Panoráma Világklub és Társklubjai, valamint a Magyarságszolgálati Alapítvány Kuratóriuma által alapított A VILÁG MAGYARSÁGÁÉRT díjat azoknak ítélik oda, akik az összmagyarság összefogásának és nemzettudatának erősítése érdekében kiemelkedő művészeti tevékenységet végeznek, a magyar kultúrát a határon túli területeken népszerűsítik és az országok közötti civilkapcsolatokat erősítik. A VILÁG MAGYARSÁGÁÉRT díjnak két kategóriája van: művészeti és közéleti, amelyet kivételes esetekben összevonva ítélnek oda.

 

Az elmúlt öt évben többek között olyan személyek vették át ezt a művészeti elismerést, mint: Kányádi Sándor, Sára Sándor, Jókai Anna, Mága Zoltán, Pitti Katalin, Józsa Judit, Varga Miklós, Tamás Gábor, Rúzsa Magdolna, az Omega együttes, a Budapesti Nemzeti Színház, a József Attila Színház, a Kaposvári Csiky Gergely Színház közösségei, míg a közéleti kitüntetést többek között Böjte Csaba, Buzánszky Jenő, Duray Miklós, dr. Pap Lajos, Farkas Bertalan, Csapó Endre és Kozma Imre atya vehette át.

 

A 2018. élvi díjakat a VIII. Magyar Világtalálkozó Díszünnepségén, 2018. május 15-én adták át a Stefánia Palotában. Összevont közéleti és művészeti díjban részesült Koltay Gábor filmrendező, érdemes művész, színházigazgató.

Koltay Gábor

 

Művészeti díjat kapott mások mellett Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc-díjas előadóművész,  érdemes művész, a Krónikás Zenede alapító igazgatója, tanár. Nógrádi Tóth István ének- és zeneművészt, a Magyar Köztársaság Arany érdemkeresztjének tulajdonosát pedig közéleti díjjal jutalmazták:

A Világ Magyarságáért Művészeti Díj - Dévai Nagy Kamilla

 

 

A Világ Magyarságáért Közéleti Díj átadása - Nógrádi Tóth István