Ránki Dezső, Ránki Fülöp, Klukon Edit, három fantasztikus művész - vagyis majd az egész Ránki család állt össze, hogy koncertjével, annak bevételével támogassa a Szent János kórház Gasztroenterológiai osztályát. "Művészmesék" címmel adnak koncertet ill. beszélgetnek az est rendezőjével és műsorvezetőjével, Dr. Székely György főorvossal. Támogassa Ön is a magyar egészség egyik fontos ügyét, a gasztroenterológiát, ráadásul egy fantasztikus koncertben lesz része. Mi több, megismerhet egy egészen különleges családot: Ránkiékat! Kérem, ossza is meg, hadd jusson el minél többekhez a hír, s hadd teljen meg a Zeneakadémia!

 

2019. március 31. (vasárnap), 19:30
Zeneakadémia Nagyterem


Művészmesék

 

Beszélgetős hangversenyRánki családdal

 


Jótékonysági koncert a Szent János Kórház Gasztroenterológiai Osztálya számára

Bach, Kodály és Liszt művei

Klukon Edit, Ránki DezsőRánki Fülöp (zongora)
Beszélgetőpartner: Dr. Székely György

Rendező: Dr. Kunitzer István Alapítvány, Zeneakadémia Koncertközpont

 

Klukon Edit és Ránki Dezső  három évtizede lép fel együtt rendszeresen, a mintegy ötszáz koncerten eljátszották a zongoraduó-irodalom legjavát Bachtól, Mozarttól kezdve egészen napjaink zenéjéig, így Schubert, Liszt, Debussy, Ravel, Satie, Messiaen négykezes és kétzongorás műveinek legnagyobb részétaz itthoni koncertek mellett Amerikában, Japánban és Európa számos országában. Dukay Barnabás többórányi, nekik írt és ajánlott darabjait igen gyakran tűzik műsorra. Két fiúk közül az első – Soma – építész lett, a második, Fülöp szintén zongorista, ésbár most szerzett diplomát a Zeneakadémiánmár évek óta koncertezik itthon és külföldön, Liszt zenéje pedig különösen közel áll a szívéhez.

Közösen is fellépnek olykor-olykor, Bach hármasversenyeit és Dukay háromzongorás kompozícióit is játszották számos alkalommal, többek között Franciaországban és Japánban is.

Jótékonysági koncertet igen gyakran adnak, a mostani alkalmat pedig különösen fontosnak érzik, mindannyiunk érdeke, hogy az orvosok, nővérek minden segítséget megkapjanak.

A koncertet kötetlen beszélgetés követi.

 

JEGYEK: 1 400, 2 100, 3 500, 4 900 Ft

Zeneakadémia pénztár, jegyirodák, internet: Zeneakadémia honlap,jegy.hu