Kedves Kollégák!

 

Intézmények / zenetanárok jelentkezését várjuk a Nagy Hangszerválasztó rendezvényünkre! 


Két órás váltásokban vonós, réz- és fafúvós, akkordikus és ütőhangszeres zenetanárok részvételére lenne szükségünk, hogy közreműködésükkel minél több látogató testközelből megismerhesse, sőt ki is próbálhassa a hangszereket.

 

Szeptemberben másod ízben kerül megrendezésre a Nagy Hangszerválasztó. Ez a Nagy Sportágválasztóval ( amit most 25. alkalommal rendeznek meg) egybekötött rendezvény. 


A májusi hangszerválasztónak a vártnál nagyobb sikere volt, több mint 20 ezer fő látogatott el az eseményre.

A Merkapt Sportközpontban a rendezők egy külön Zeneligetet alakítottak ki erre a célra, több kicsi és egy nagy színpaddal. Ahol a látogatók koncerteket hallgathattak és hangszereket próbálhattak ki tanárok segítségével.

 

A szeptemberi hangszerválasztó koncertprogramja is szépen alakul. Fellépőink lesznek a XV. kerületi Fúvószenekar, a Stringendo vonószenekar, a Csepeli Auth Henrik Fúvószenekar, a Danubia Talents nemzetközi verseny győztesei, Molnár Antal Zeneiskola vonószenekara és Big Band zenekara, az Etüd Fúvószenekar, az Arpeggio Gitárzenekar, Grenella Orsi, Patyi András és Benji énekes előadók.

 

Dr.Batta András is szívesen vállalta hogy a Virtuózok Kamaraegyüttese fellépjen nálunk. Bogányi Gergely zongoraművészt meghívtuk az esemény sajtótájékoztatójára.

 

Az időpont: 2019. szeptember 13-14. ( 9-17 óra ). Pénteken iskolák jönnek szervezetten, szombat pedig családi nap. Helyszín: Bp. X. kerület Maglódi út 12/B. Merkapt Sportközpont.
 

A májusi rendezvényről:
Pénteken Körössy Róbert vezetésével a XV. kerületi Fúvószenekar játszott és mutatta be a hangszereket. Szombaton az Etüd Fúvószenekar Sánta Ferenc vezetésével adott koncertet. A VII. kerületi Molnár Antal Zeneiskola tanárai közreműködésével, Szél Mária Igazgatóhelyettes Asszony vezetésével az érdeklődők egész nap kipróbálhatták a hangszereket. Munkájukat ezúton is nagyon köszönjük!


A jelentkezéseket a puporkaferencjeno@gmail.com címre szeretnénk kérni!
 

Csatolok egy videó linket és egy hivatalos beszámolót is.


Várva a mielőbbi jelentkezésket, üdvözlettel:
 

Puporka Jenő

Művésztanár

Kulturális szervező

A Nagy Hangszerválasztó

0630-467-9278

puporkaferencjeno@gmail.com

 

https://www.youtube.com/watch?v=UY3aVXx0wq0

https://sportagvalaszto.hu/elmeleti-utmutato-a-nagy-hangszervalaszto-elott/