ÚJRA KAPHATÓ AZ „ALAPFOKÚ SZOLFÉZSTANÍTÁS A GYAKORLATBAN” C. KIADVÁNY

.

Az „Alapfokú szolfézstanítás a gyakorlatban” c. hiánypótló könyv, Papp Károlyné és Spiegel Marianna munkája népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint az a tény, hogy első kiadása már a megjelenés évében elfogyott. Örömmel értesítjük a szakmai köröket arról, hogy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének gondozásában és kiadásában megjelent a második, átdolgozott kiadás.

Dr. S. Szabó Márta a Parlando 2014. évi 1. számában a következőket írta könyvről:

„Kiváló kötettel gyarapodott 2013 tavaszán a zenepedagógiai, módszertani szakirodalom. Címében ugyan a szolfézstanítás gyakorlatát jelöli meg, a kötet azonban nemcsak a szolfézstanítás, hanem a zenetanítás korszerű kézikönyve lehet, s nemcsak alapfokon.”

„A kötet szerzői vallják: zenét kell tanítani szolfézsórákon is, miközben a növendékek elméleti ismereteinek gyarapítása, készségeinek fejlesztése a kiemelt feladat. A Dobszay-féle kitűnő alapgondolat, a zenei teljesség jelenléte a zeneórákon a stílusérzéket fejleszti, és a stílusismeretet gazdagítja, s egyben olyan zenei nyelvi környezetet ad, mely ideális az élményt adó, aktív muzsikálás folyamatos gyakorlatára is.”

„A könyv tartalma nemcsak az alapfokú oktatásra vonatkozik: szemléletmódja továbbvihető, módszertani folyamatai pedig behelyettesíthetők a középfokú oktatás tananyagával is.”

Tisztelettel, hálával és szeretettel gondolunk Dr. Ittzés Mihályra, aki tudásával, segítőkészségével még betegsége alatt is messze szerkesztői feladatain túl segítette munkánkat tanácsaival. Ugyancsak köszönjük Dr. Nemes László Norbertnek lektori tevékenységét.

 

Kapható az Kecskeméti Kodály Intézet Intézet Könyvesboltjában.