A csengettyűk, a kézi harangok és az ütőhangszerek ünnepe

 

2. Balázs Oszkár Csengettyűs és Ütőhangszeres Fesztivál

 

 

Immár negyedik alkalommal gyűlnek össze az ország amatőr és profi csengettyű-, harang- és ütőegyüttesei, hogy március első szombatján együtt ünnepeljék e sokszínű hangszercsaládot, megmutatva kicsiknek és nagyoknak az együtt zenélés örömét. Az egésznapos fesztivál második éve viseli Balázs Oszkár, a 2018-ban elhunyt műfajteremtő zenepedagógus, zeneszerző és hangszerkészítő mester nevét.

 

A reggeltől estig tartó ingyenes programsorozat során megismerkedhetünk a harang, a csengettyűs, illetve az ütőhangszeres kamarazenével, megcsodálhatjuk a műfajokban rejlő lehetőségeket, újdonságokat - mindezt koncerttermi körülmények között, verseny nélkül, az önfeledt zenére fókuszálva, közönségbarát műsorral. Ezen a napon három koncert és egy szakmai beszélgetés várja az érdeklődőket. Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ egész napra kitárja kapuit március 7-én, hogy az óvodásoktól a szépkorúakig helyet adjon minden zeneszeretőnek, kezdő vagy neves muzsikusnak.

 

„Az elmúlt évek során számunkra is meglepő érdeklődéssel találkoztunk, a tavalyi évben már több százan fordultak meg a programjainkon. Reggeltől estig érkeznek a kisebb és nagyobb zenei együttesek, próbálnak, koncertet adnak, drukkolnak egymásnak. Itt találkoznak egykori tanítványok, zenetanárok, szülők és nagyszülők: hihetetlen közösség formálódik országszerte e hangszerek körül. Rettentő fáradt, de kimondhatatlanul boldog vagyok egy-egy ilyen nap végén, amikor mind együtt lehetünk, együtt zenélhetünk” - mondta Fábián Zoltán, a fesztivál ötletgazdája, főszervezője, Balázs Oszkár egykori tanítványa.

 

A fesztivál délelőttjén a Csengő-Bongó csengettyűs csoportok mutatkoznak be óvodásoktól a szépkorúakig, délután az ország csengettyű- és harangegyütteseinek műsorát hallhatja a közönség, este pedig jeles ütőegyüttesek zárják hamisítatlan örömzenével a napot. A szakmai megbeszélés 13:00-14:00-ig várja a műfaj iránt érdeklődő énektanárokat, zenepedagógusokat, zenészeket.

 

 

2. Balázs Oszkár Csengettyűs és Ütőhangszeres Fesztivál

2020. március 7., Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

 

10:00 Mindenki zenélhet - Csengő-Bongó csengettyűs csoportok bemutatkozása

14:30 Csengők és harangok - Csengettyű- és harangegyüttesek az ország minden tájáról

18:00 Ütőhangszerek ünnepe - Örömzene felsőfokon

 

A fesztivál mindhárom koncertjére a belépés díjtalan.

 

A rendezvény fő támogatója Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata.

 

Esemény facebook oldala:     https://www.facebook.com/balazsoszkarfesztival/

Esemény linkje:             https://www.facebook.com/events/592606381286010/

 

További információ:

Fábián Zoltán, info@csengobongo.hu, +36 30 951 0041