Átadták az Istvánffy Benedek-díjat
Kecskés D. Balázs művéért

 

 

A Magyar Zeneszerzők Egyesülete 19-ik alkalommal ítélte oda a klasszikus magyar zeneszerzőről elnevezett Istvánffy Benedek-díjat, amelyet évente egy 40. évét még be nem töltött zeneszerzőnek az előző évben bemutatott komolyzenei művéért adományoz az egyesület elnöksége.

 

 

Kecskés D. Balázs (népszava.hu)

 

Erős mezőnyben Kecskés D. Balázs Három románc című énekhangokra és zongorára (Balázs Kecskés D.: Trois serenadesYouTube -11:48) Paul Verlaine verseire írt kompozíciója nyerte el az Istvánffy Benedek*-díjat. Az ez évtől a korábbi értéket megkettőzve 200 000 Ft-tal járó elismerést Hollós Máté, a Magyar Zeneszerzők Egyesületének elnöke 2019. december 12-én egy a Bősze Antikváriumban rendezett kortárs zenei hangverseny keretében nyújtotta át Kecskés D. Balázsnak.

P

*Istvánffy Benedek (Szentmárton, (Pannonhalma) 1733 – Győr1778október 25.zeneszerző, karnagy, orgonista. A Magyar Zeneszerzők Egyesülete elnöksége az Istvánffy Benedek-díjat évente egy 40. évét még be nem töltött zeneszerzőnek az előző évben bemutatott komolyzenei művéért adományoz.