Jean-Jaques-Baptiste Anet hegedűszonátái – Illés Szabolcs, Gáborjáni Kinga, Edőcs Fanni előadásában
Legújabb lemezünkön a barokk zene iránt érdeklődő zenerajongók a korának legnagyobb hegedűsei között számon tartott francia hegedűs-komponista, Jean-Jacques-Baptiste Anet (1676–1755) nagyon különleges és egyéni stílusába nyerhetnek betekintést. A szerző ránk maradt két hegedűszonáta-kötetének legérdekesebb darabjait Illés Szabolcs barokk hegedűn, Gáborjáni Kinga barokk csellón és Edőcs Fanni csembalón adják elő. 

„Ezen a lemezen épp úgy, mint korábbi felvételeimen, a régebbi korok hegedűs-komponistáinak bemutatása mellett, műveik korhűségre törekvő, hiteles előadásához fontosnak tartom a véleményem szerint elengedhetetlenül szükséges, és mostanság szintén nem túl gyakran alkalmazott korabeli hegedűs játéktechnika használatát is.” (Illés Szabolcs)

Illés Szabolcs HIPP (Historically Informed Performance Practice) specialista, historikus forrásokon alapuló, úgynevezett chin-off technikával játszik, melynek során a hegedű a játékos állával nem érintkezik, tartásában kizárólag a bal kéz játszik szerepet. Ez a szabad tartás – eleganciája mellett – a hangszer optimális rezonanciáját is lehetővé teszi. 

Les Forjerons: Sonatas for Violin and Basso-Continuo by Jean-Jacques-Baptiste Anet

1–5. Sonata I in A major (8:45)
6–10. Sonata II in B minor (8:09)
11–16. Sonata IV in G major (8:18)
17–19. Sonata V in C major (5:25)
20–24. Sonata VIII in D minor (8:27)
25–30. Troissiemme Sonate in E minor (8:31)
31–36. Sixieme Sonate in C minor (9:48)
37–40. Seconde Sonate in G minor (5:45)

Előadók: Illés Szabolcs (barokk hegedű), Gáborjáni Kinga (barokk cselló), Edőcs Fanni (csemballó)

Katalógusszám: HCD 32754
Megjelenés: 2020. március 13.
Összidő: 63:56

Az album nagyméretű borítójának letöltéséhez kattintson ide.

További információkat a felvételről oldalunkon talál, ha pedig szeretne belehallgatni az albumba, kérjük látogasson el a Hungaroton Zeneáruházba!