A DUNA SZIMFONKUS ZENEKAR BEMUTATJA

 

I.

Ifj. Johann Strauss

ÉLJEN A MAGYAR!

(Gyorspolka, Op. 332)

Éljen a zene, Éljen a Magyar! (3:01)

 

A közel 60 éve működő Duna Szimfonikus Zenekar elkészítette "Éljen a Zene, éljen a Magyar!” című videóját, mely ifj. Johann Strauss: Éljen a magyar! gyorspolkájának otthoni, karantén-verziója. A jubileumára készülő zenekar felvételével köszönti a határon innen és túl élő magyarokat, s egyúttal csatlakozik a hazai társadalmi felelősségvállalás programjához. „A jelenlegi nehéz, de közösen megoldható veszélyhelyzetben sem szabad felednünk, mennyire fontos a nemzeti kultúra ápolása, az összetartozás és hogy összefogással mindent meg tudnak oldani.” - mondta a zenekar művészeti vezetője, Szklenár Ferenc.

 

A videóban közreműködik Zelinka Tamás, vezényel: Deák András. A videó érdekessége, hogy a hang és videóvágás a zenekar fuvola-szólamvezetője, Demeter László munkája.

 

A Duna Szimfonikus Zenekar tagjai már nagyon várják az újranyitást, a koncertezést!

 

II.

 

Üzenetek a karanténból - Reiter Anna (2:04)

Reiter Anna, a Duna Szimfonikus Zenekar cselló-szólamvezetője J. S. Bach C-dúr szvitjéből a Sarabande tételt játssza otthonában.

 

 

III.

 

Farkas Ferenc: Régi magyar táncok - 1. tétel – Duna Szimfonikus Zenekar Fúvósötös – Otthonról (2:00)

A Duna Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult Duna Szimfonikus Fúvósötös otthonról

 

 

Közreműködik: Demeter László – fuvola, Farkas Anna – oboa, Demeter Tibor – klarinét, Kiss Gábor – fagott és Révész Márk – kürt

A felvételt készítette: Demeter László