Dunkel NEPOMUK Norbert*

 

21 két- és háromszólamú invenció

 

Dunkel N. Norbert: szeretettel kell gyógyítani a világot! | hírek.sk

 

 

Az egyes tételeket a Hajdúböszörményi Bartók Béla Zenei AMI zongoratanárainak ajánlotta, így a tanszakvezető, mesterpedagógus Vass Krisztinának, továbbá Ágoston-Vincze Ágnesnek, Bánszky Jánosnak, Rákhel Ildikónak tanároknak és tanítványaiknak, Baja Áronnak és Tóth Donáthnak.

 

Az invenciók J. S. Bach modelljét követik, ellenpontozó szerkezetűek. Nagyjából a zeneiskola „B” tagozatos zongora szak 5-6. évfolyamos, ill. a zeneművészti szakgimnázium 1-2. évfolyamos zongoristák tudását igénylik. Céljuk többek között a polifon játék előkészítése, gyakorlása. Az invenciókat lehet négykezesként is előadni, sőt, ez nagyon ajánlott.

Egy kontrapunkt Szőlősi Szabolcs zeneelmélet szakos és egy másik tétel az öt hangszeren játszó Tóth Dániel harsonásnak ajánlottam. 

 

Dunkel NEPOMUK Norbert

21 két- és háromszólamú invenció

 

https://www.youtube.com/watch?v=VJCvflxuhj0&feature=youtu.be

 

A felvételhez tartozó kották külön PdF linken is megtekinthetők:

 

https://www.dropbox.com/sh/x2bm8sqlny...

 

Folytatásként modern hangvételű, ellenpontozó, kontrapunktikus invenciók is készülnek, amelyekről szintén értesítem majd az érdeklődőket. 

 

A felvételek közreadásában Koncz Tamás angol szakos tanár - informatikus segített, akinek itt köszönöm meg szíves közreműködését.

 

D.N.N.

 

 

*Dunkel Nepomuk Norbert
zeneszerző, zenész/orgonista, író és filozófus

Dunkel Nepomuk Norbert, zeneszerző, filozófus