A NEMZETI FILHARMONIKUSOK ÉV MŰVÉSZEI:

 

Kristófi Ágnes szoprán énekművész és Bokor Pál fagott szólamvezető

 

A Nemzeti Filharmonikusok tagjai hagyományosan titkos szavazással választják meg az év legkiválóbb és legjobbnak ítélt művésztársukat. Az idén két olyan művész kapta meg e kitüntető címet, akikre már korábban is voksoltak. 

     A Nemzeti Filharmonikus Zenekar az „Év legjobb zenekari művészének” Bokor Pál fagottművészt, szólamvezetőt (képünkön) ismerte el. 

 

Bokor Pál

 

     „A zenekar egy olyan csodás ’játszótér’, ahol a játszótársak egymással, egymásért, egyéniségüket nem feladva, de a közös célért mindig kellő alázattal és a biztos hangszeres tudás birtokában átélhetik az együtt-muzsikálás semmi máshoz nem hasonlítható élményét. Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy zenésztársaimtól 2005 után immár másodszor kaptam meg az ’Év zenekari művésze’ kitüntető elismerést.” – mondta Bokor Pál. 

 

     A Nemzeti Énekkar elismerésüket a szoprán szólamból Kristófi Ágnesnek ítélte(képünkön), így ő lett az „Az év legjobb énekkari művésze”.

 

2008. januárjától vagyok tagja a Nemzeti Énekkarnak. Amikor mindannyian egymásra hangolódunk egy zeneműben, egészen kivételes pillanatokkal ajándékozzuk meg a közönségünket. Számtalan ilyen katartikus élményben volt részem, amiért hálás vagyok a sorsnak, hogy az énekléshez kanyarította az életemet. 2016-ban kaptam meg először az ’Év Énekese’ elismerést, ezért rendkívül megtisztelő, hogy 2022-ben újra bizalmat szavazott nekem a kórus. Hálásan köszönöm nekik.” – Kristófi Ágnes. 

 

 

Kristófi Ágnes

 

Mindketten a zenekar és az énekkar közös karácsonyi hangversenyén, december 23-án a Müpában vehették át ünnepélyes keretek között a díjjal járó oklevelet. Az elismeréseket Vashegyi György főzeneigazgató és Somos Csaba karigazgató adta át. 

 

(Bukta Julianna Nemzeti Filharmonikusok)