ÁTADTÁK A „MAGYAR MŰVÉSZETOKTATÁSÉRT” DÍJAKAT 2023. MÁJUS 5-ÉN

 

Művészetpedagógusokat és Alapfokú Művészetoktatási Iskolákat díjazott közösen a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

 

A 2023. évi díjazottak és az előterjesztők: Muity Mária (MZTSZ) jobbról a második és Ember Csaba (MZMSZ) a második sor közepén, háttérben.

 

Minden gyermek számára esélyt kell adni, kibontakoztatva tehetségüket vagy segítve felzárkózásukat. Az alapfokú művészeti iskolákban erre széleskörű lehetőség nyílik. Magyarországon kettőszázezernél több gyermek négy művészeti ágban bontakoztathatja ki tehetségét, ismerkedhet meg a művészet csodájával. 

 

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége (MZMSZ) és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ) 2002 óta díjazza azokat a pedagógusokat, iskolákat, akik különösen sokat tettek a magyar művészeti nevelésért, oktatásért színvonalas és eredményes munkájukkal.

 

Az MZMSZ évi rendes közgyűlését követően adták át a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolában a 2023. évi Magyar Művészetoktatásért díjakat.

 

A díjakat Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke és Jakabné Muity Mária, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezet elnökségi tagja adták át. A laudációkat Bokor György a MZMSZ elnökségi tagja olvasta fel.

 

A szakmai megbecsülést kifejező elismerést kapták:

Balogh Anikó - I. kerületi Farkas Ferenc Zenei AMI

 

Belej Ferenc - Nádasdy Kálmán AMI és Általános Iskola

Eckhardt Gábor - Tóth Aladár Zeneiskola AMI

Dr. Fazekas Ágnes Éva - Kroó György Zene- és Képzőművészeti Kőbányai AMI

Maglóczki Istvánné - Rácz Aladár Zene-, Tánc-, Képző- és Iparművészeti AMI

Magyar Margit - Tóth Aladár Zeneiskola, AMI

Mosóczi Miklós - Józsefvárosi Zeneiskola AMI

Popper Ágnes - Liszt Ferenc Zeneiskola AMI (Győr)

Rácz Zoltánné - Nagykátai Liszt Ferenc AMI

pedagógusok, valamint két intézmény:

Budapest XIII. Kerületi Fischer Annie Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola

Kroó György Zene- és Képzőművészeti Kőbányai Alapfokú Művészeti Iskola

 

 

(Forrás: MZMSZ)