ELHUNYT ARANY ZSOLT

 

A MENNER BERNÁT ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KORÁBBI KLARINÉT- ÉS SZOLFÉZSTANÁRA

(1942-2023)

 

https://mennerzenede.hu/wp-content/uploads/2023/08/Zsolt-bacsi.jpg

Arany Zsolt

 

Szomorúan búcsúzunk Arany Zsolt tanár úrtól, vagy ahogyan mindenki ismerte, Zsolt bácsitól, aki 2023. július 24-én 81 éves korában elhunyt.

 

Zsolt bácsi 1970–2013-ig volt iskolánk tanára. Amellett, hogy fafúvós tanárként számtalan gyermeknek adott hangszert a kezébe, és szerettette meg velük a zene világát, 1974–1975 között iskolánk igazgatójaként is tevékenykedett. Aktív éveiben dolgozott szakfelügyelőként és szaktanácsadóként, volt alapfokú művészetoktatási szakértő, a Komárom-Esztergom Megyei Zenepedagógus Szakszervezet megyei titkára, és a budapesti székhelyű Zenetanárok Társaságának hangszeres alelnöke.

 

Zsolt bácsi 1970–2013-ig volt iskolánk tanára. Amellett, hogy fafúvós tanárként számtalan gyermeknek adott hangszert a kezébe, és szerettette meg velük a zene világát, 1974–1975 között iskolánk igazgatójaként is tevékenykedett. Aktív éveiben dolgozott szakfelügyelőként és szaktanácsadóként, volt alapfokú művészetoktatási szakértő, a Komárom-Esztergom Megyei Zenepedagógus Szakszervezet megyei titkára, a Zenetanárok Társaságának alelnöke.

 

Szerzője, társszerzője volt több kottakiadványnak, több publikációja is megjelent a Parlando folyóiratban. Mindezek mellett zeneszerzéssel is foglalkozott. Iskolánk régi tanítványai emlékezhetnek a táborokban játszott darabjaira.

 

Munkásságáért 1985-ben a művelődésügyi minisztertől Kiváló munkáért-díjat, 2018-ban Nyergesújfalu ifjúságáért-díjat kapott.

 

Zsolt Bácsi, nyugodj békében! Emlékedet megőrizzük!

 

Manner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola