A NEMZETKÖZI MENSCH ALAPÍTVÁNY DÍJÁBAN RÉSZESÜLT A MÁV SZIMFONIKUS ZENEKAR IGAZGATÓJA, LENDVAI GYÖRGY

 

· 

Lendvai György a díj átvétele után

 

2023. június 11-én adták át a Nemzetközi Mensch Alapítvány által alapított Mensch-díjakat a Mazsihisz-BZSH budapesti székházában. Geiger Steve Andrástól, az alapítvány vezetőjétől példamutató embersége és kiemelkedő közösségi tevékenysége elismeréséül ezúttal Baranyi Mária, Heisler András, Lendvai György és Winkler Miksa vehette át az elismerést.

 

Az új Igaz Emberek: Baranyi Mária, Heisler András, Lendvai György és Winkler Miksa

 

 

 Az elismerést Geiger Steve András adta át Budapesten, a Goldmark-teremben, aki a méltatásban elmondta: évtizedek óta ismeri Lendvai György munkásságát, példamutató emberségét, kiemelkedő közösségi tevékenységét, továbbá elkötelezettségét a zenei kultúra megőrzéséért. Tiszteletre és elismerésre méltónak tartja, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában többek között a világhírű Rózsa Miklós és Zádor Jenő szerzeményei hanglemezekre kerültek és a folytatásban Weiner Leó életművének felvételein dolgozik a zenekar. Lendvai György a zenekar nevében mondott köszönetet az elismerésért.

 

Lendvai György és Geiger Steve András

 

A Mensch – mint azt Geiger Steve András a rendezvényen elmondta – németül embert, jiddisül azonban igaz embert jelent, olyasvalakit, aki becsületes, korrekt, humanista és helyén van a szíve. A korábbi díjazottak között olyan személyiségek szerepelnek, mint Göncz Árpád, Schweitzer József vagy Tom Lantos.

 

Forrás: MÁV Szimfonikus Zenekar