Országos Fuvolás Találkozó 2023. október 14-15-én az Óbudai Társaskörben

 

Több mint 10 év kihagyás után a Flute Forum Hungary alapítói (Simon Dávid és Bán Máté) vállalták, hogy az Országos Fuvolás Találkozók hagyományába életet lehelnek. Az esemény egyaránt megszólítja a zeneiskolás, középiskolás és egyetemista diákokat, a felnőtt művészeket és tanárokat, és nemcsak fuvolásoknak szánják a programokat, hanem minden zenekedvelőnek.

 

 

     Kramarics Katalin, Garzuly-Wahlgren Anna és Molnár Tünde Németországban élő magyar fuvolásokként ritkán hallhatók a magyar közönség számára, de az októberi hétvégén mindhárman játszanak koncerten is és különböző tematikájú kurzusokat is tartanak. Kramarics Kata zenekari szemelvényekből, Garzuly-Wahlgren Anna a szólista repertoárból, Molnár Tünde pedig piccolót érintő művekből tart kurzust. A Fuvolás Találkozó sztárvendége az olasz Paolo Taballione lesz, aki a Bajor Állami Operaház szólófuvolása, a salzburgi Mozarteum professzora és az amerikai Powell cég művésze. A Bostonban működő fuvolagyár és annak anyavállalata, a BuffetCrampon cég kiemelt partnere és támogatója a találkozónak. Paolo Taballione szombat este kétfélidős koncertet ad, majd vasárnap reggel szintén mesterkurzust tart.

 

 

     A találkozón lesz még koncert, melyen az elmúlt időszak kiemelkedő versenyeredményeit elérő fiatal fuvolások lépnek színpadra, BertenD’Hollander és Granik Anna készülő lemezének bemutatókoncertje Bonbons de Paris címmel, továbbá 12 zenekari fuvolás hangversenye, melyen Telemann 12 fuvolára írt fantáziája szólal meg.

 

 

     A koncertek és kurzusok sorát előadások tagolják, melyeket Tősér Dániel, Czeloth-Csetényi Gyula és Romos Zsolt fognak tartani. Az előadások az esztétikai és filozófiai kérdésektől a magyar fuvolázás többszáz éves izgalmasan dokumentált történetén át az élményszerű, éneklésre, játékra és mozgásra épülő hangszeroktatásig igen változatos témák mentén haladnak majd. A Fuvolás Találkozók elmaradhatatlan része a hangszerkiállítás, melyet a Fon-Trade Music Kft. és a Csider Fafúvósműhely tart majd kiemelt szerephez juttatva a Pearl fuvolákat. A japán cég Kramarics Katalin részvétele kapcsán, aki maga is Pearl artist, partnerként támogatja az eseményt. A hangszerek mellett lehetőség lesz az EditioMusica Budapest és a szlovén Trübcher Music Editions kihelyezett asztalainál kották böngészésére és megvásárlására.

     Az Országos Fuvolás Találkozó nem jöhetne létre a Nemzeti Kulturális Alap támogatása nélkül, további hírek, információk elérhetők a Flute Forum Hungary facebook oldalán és youtube csatornáján, jegyek az alábbi linken vásárolhatók:

 

https://www.jegy.hu/program/orszagos-fuvolas-talalkozo-az-obudai-tarsaskorben-151991