GŐZ LÁSZLÓ, JUHÁSZ ZOLTÁN, PITTI KATALIN, HOLLERUNG GÁBOR, SAPSZON FERENC, VALAMINT A VIRTUÓZOK, KLASSZIKUS ZENEI TEHETSÉGKUTATÓ ÉS ISMERETTERJESZTŐ MŰSOR

 

KATEGÓRIÁK:

Magyar ismeretterjesztés és média

Virtuózok, klasszikus zenei tehetségkutató és ismeretterjesztő műsorsorozat (2014-ben indult), s amelynek legfontosabb vállalása, hogy a tehetséges fiatalok számára hazai és nemzetközi képzési- és fellépési lehetőségeket teremtsen. 2020 óta a program 8 országban került képernyőre, nemzetközileg is elismert.

 

Magyar népművészet és közművelődés

Gőz László harsonaművész, a Budapest Music Center alapítója és vezetője;

 

Juhász Zoltán, népzenész, kutatómérnök, az Óbudai Népzenei Iskola oktatója.

 

Magyar zeneművészet

Hollerung Gábor a ügyvezető zeneigazgatója, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság] vezető karnagya, a Zempléni Fesztivál művészeti vezetője, a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny alapítója és művészeti vezetője;

 

Pitti Katalin operaénekes, tanár;

 

Sapszon Ferenc karnagy, a Karmester és Karvezető Tanszék korábbi oktatója, zeneszerző, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola alapítója és művészeti vezetője, Magyar Kulturális Örökség-díjas, kétszeres Kórusolimpia-győztes. A Gregorián Társaság elnöke, a KÓTA Művészeti Bizottsága, a Magyar Kodály Társaság elnökségének tagja.

 

 

A felsoroltak mindegyike esélyessé vált arra, hogy decemberben Prima Primissima díjasok legyen.

 

A művészet és kultúra megőrzésének, fejlesztésének, valamint a hazai tudományosság támogatásának céljával hívták életre 2003-ban a Prima Primissima díjat, amellyel a művészet, tudomány, sport, oktatás, ismeretterjesztés terén, tíz kategóriában ismerik el évről évre a hazai és határon túli magyarság legjobbjait. Ezt megelőzően a jelöltek közül kategóriánként három-három Prima díjast is avatnak, közülük kerülnek majd ki a Prima Primissimák.

 

Mindkét elismeréssel honorárium is jár, amely a Prima Primissima Alapítvány szándéka szerint hozzájárul a kulturális és tudományos élet résztvevőinek szakmai munkájához, fejlődéséhez. A kitüntetettek idén december 1-jén, a Müpában vehetik majd át az elismerést.