Megválasztották az év zenekari és énekkari művészét a Nemzeti Filharmonikusoknál

év

2023.11.09. 09:25

 AJÁNLOM 

·        

 A Nemzeti Filharmonikusok művészei hagyományosan titkos szavazással döntenek legkiválóbbnak ítélt társaikról. A zenekar és az énekkar egy-egy tagot szavaz meg, akit szakmai és közösségi tevékenységéért díjaznak.

 

Az év zenekari művésze Kovács Imre szólamvezető fuvolaművész lett, akinek már édesapja is a zenekarban játszott – ahogyan azt az együttes százéves évfordulója alkalmából elmondta.

 

„Az Év Művésze díj egy zenekari zenész szakmai életében a legmagasabb elismerés, a tagok titkos szavazásának az eredménye. Tartalmazza a teljesítményt és a kollegialitást is, ezért nagyon értékes számomra.

 

„A legnagyobb ajándék, amit nyugdíjba vonulásomkor kaphattam” – fogadta az elismerést Kovács Imre.

 

Az év énekkari művészének a basszus szólam tagját, Silló György Bélát választották. „A legnagyobb megtiszteltetés, amikor kollégák nyilvánítanak olyan véleményt, amivel elismerik társuk munkáját, munkához való hozzáállását. A korábbiakban olyan kiváló énekművészek nyerték el az év énekkari művésze címet, akik mind énekesként, mind kollégaként a legmagasabb szintet képviselik. Boldogsággal tölt el, hogy idén az énekkar művészei érdemesnek tartottak arra, hogy én is megkapjam ezt a kitüntetést” – reagált a díjra Silló György Béla.

 

Az elismeréseket Vashegyi György főzeneigazgató és Somos Csaba karigazgató 2023. november 6-án, Verdi Requiemjének Kocsis Zoltán emlékére rendezett koncertje előtt adták át.

 

(Forrás: Nemzeti Filharmonikusok)