Világhálón Sulyok Gizella három kötetes

Pilletánc c. daloskönyve


Sulyok Gizella kiváló zenepedagógus-költő PILLETÁNC című három kötetes daloskönyv-sorozattal lepte meg 1993-ban a zeneiskolai szolfézs, az általános iskolai ének-zene és az ének-zenei általános iskolák tanulóit, tanárait. A kötelező anyagok kiegészítéseként a barokk, a bécsi klasszikus és a romantikus mesterek népszerű, könnyű zongoradarabjaiból alkotott éneklésre is alkalmas műveket a fiatalok életkori, érzelmi és gondolatvilágának megfelelő versek segítségével. Költeményei hűen követik a kis darabok ritmikáját, dallamformálását, valamint hangulati, érzelmi mondanivalóját, így a szó legnemesebb értelmében a hangszeres darabok Sulyok Gizella ihletére testvért, pontosabban daltestvért kaptak. A kottákban a dalok énekes szólama és „zongorakíséret” külön lapon, de egymás mellett jelent meg.

Tekintettel arra, hogy az 1-3 kötet évek óta már nem kapható, örvendetes, hogy az Oktatási Minisztérium Sulinet Digitális Adatbázisában most a teljes anyaghoz könnyű szerrel hozzá lehet férni a világhálón.

A honlap címe: 
http://pilletanc.sulinet.hu

Hogyan lehet a kottaanyagot birtokba venni?
A honlapon megjelent három címlap közül  valamelyikre kattintunk.
A megjelenő Tartalomjegyzéken bármelyik dalcímre kattintva, a szöveg sárga lesz,ekkor megjelenik a darab kicsinyített formában. Ha a bal felső sarokban álló kék E-jelre kattinttunk, lejön egy kis ablak, ahol a négyzetre kattintva megkapjuk az oldalt teljes méretben. Ezen megismerhető a vers, a dal, a hangszeres darab és innen ki is nyomtatható.

Hogyan lehet a darabok hangszeres változatát birtokba venni?
A Tartalomjegyzéken  a dal címe és a zeneszerző megnevezése után egy kis zászlós kotta jelenik meg. Ha erre kattintunk, azonnal felhangzik az ének, hangszer kísérettel együtt. Ez utóbbinak feltétele, hogy legyen mp3 telepítve.
Meghallgatás után a hangzó anyag szintén letölthető.
A CD-n szereplő muzsikusokat a lap alján megjelenő Impresszum-ra kattintva ismerhetjük meg.